Εύκολη νίκη για τη Rybakina (vid)

 
Εύκολη νίκη για τη Rybakina (vid)
© USTA
tn team Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026 - 0:25

H Elena Rybakina επέστρεψε από τον τραυματισμό της και στο πρώτο της παιχνίδι στο US Open είχε ενθαρρυντική εικόνα, φτάνοντας εύκολα στη νίκη. Πρόκριση και για τη Mirra Andreeva.

H Rybakina, η οποία διεκδικεί το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για μια ακόμα φορά σ' αυτό το τουρνουά, επιβλήθηκε της Thea Frodin (Νο.585) με 6-3, 6-2 σε 74 λεπτά.

Σίγουρα από τον αγώνα αυτόν δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την Rybakina, μιας και η διαφορά δυναμικότητας είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο η εικόνα της ήταν ενθαρρυντική, δείχνοντας να πατάει καλά στο γήπεδο.

Θυμίζουμε πως στο προηγούμενο τουρνουά της, στο Σινσινάτι, είχε εγκαταλείψει στα προημιτελικά κόντρα στην Iga Swiatek, καθώς είχε τραυματισμό στην αριστερή της φτέρνα. Μετά απ' αυτό υπήρχαν αμφιβολίες ακόμα και για το αν θα καταφέρει να παίξει στη Νέα Υόρκη.

Στον 2ο γύρο η Rybakina θα αντιμετωπίσει είτε την Darja Vidmanova, είτε την Jessica Bouzas Maneiro. Θυμίζουμε μπορεί να συναντήσει τη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο.

Στο μεταξύ, εμφατικά μπήκε στον 2ο γύρο και η Mirra Andreeva, η οποία συνέτριψε την Janice Tjen με 6-2, 6-2 σε 69 λεπτά. Στη συνέχεια η νεαρή Ρωσίδα θα αντιμετωπίσει την Eva Lys.

Η φιναλίστ του 2017, Madison Keys, επικράτησε της Alina Korneeva σε μια δύσκολη πρεμιέρα με 7-5, 6-4 και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Anna Bondar.

Tennis shots