Αρνήτρια ήττας! Η Krejcikova έσβησε 7 match points! (vid)

 
Αρνήτρια ήττας! Η Krejcikova έσβησε 7 match points! (vid)
© Garrett Ellwood / USTA
tn team Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2025 - 1:35

Μια απίθανη ανατροπή πραγματοποίησε η Barbora Krejcikova, η οποία έσβησε 7 match points στο 2ο σετ ενάντια στην Taylor Townsend, τα 3 από αυτά συνεχόμενα, για να γυρίσει το ματς και να περάσει στα προημιτελικά του US Open. 

Τρομερή Barbora Krejcikova, αρνήθηκε να χάσει και "άλωσε" στο τέλος το Louis Armstrong Stadium, κερδίζοντας την Αμερικανίδα Townsend με 1-6, 7-6 (13), 6-3

Η Krejcikova, Νο.62 στον κόσμο και πρώην Νο.2, κατάφερε αρχικά να ισορροπήσει ένα ματς στο οποίο έχανε με 1-6, 1-3. 

Αφού το ισορρόπησε, αποδείχτηκε επτάψυχη, σβήνοντας το πρώτο match point στο σερβίς της στο 4-5, 30-40. Ακολούθησε ένα επικό tie-break, στο οποίο γύρισε από το 3-6, σβήνοντας άλλα 3 match points. 

Είχε άλλες 3 ευκαιρίες η Townsend για να κλείσει το ματς, στο 11-10, στο 12-11 και στο 13-12, με την Krejcikova να τις σβήνει και αυτές! Τελικά η 29χρονη Τσέχα αξιοποίησε το 4ο δικό της set point και πήρε το απίθανο αυτό tie-break με 15-13. 

Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την Krejcikova, που προηγήθηκε με 4-2 στο 3ο σετ. Η Townsend μείωσε προσωρινά σε 4-3, αλλά έχασε game point για το 4-4 και με νέο break η Krejcikova έφτασε στο 5-3. Στο επόμενο game ολοκλήρωσε την ανατροπή η κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων, μετά από 3 ώρες και 4 λεπτά μάχης. 

Με την απίστευτη αυτή νίκη, η Krejcikova επιστρέφει στα προημιτελικά του US Open μετά από 4 χρόνια. Το 2021 είχε κάνει την καλύτερη πορεία της στο τουρνουά, φτάνοντας στα προημιτελικά. 

Θα αντιμετωπίσει άλλη μια Αμερικανίδα, Jessica Pegula, Νο.4 στο ταμπλό. Εκείνη χρειάστηκε μόνο 54 λεπτά, για να συντρίψει την Ann Li με 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots