Στον τελικό του US Open η Osaka (vid)

 
Στον τελικό του US Open η Osaka (vid)
Στον τελικό του US Open η Osaka (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:12

Ακόμα έναν εκπληκτικό αγώνα πραγματοποίησε η Naomi Osaka, η οποία έβαλε τέλος στην απίστευτη πορεία της Jennifer Brady και προκρίθηκε στον τελικό του US Open, διατηρώντας το αήττητο σερί που έχει σε ημιτελικούς Grand Slam διοργανώσεων!

Η Osaka συνάντησε σθεναρή αντίσταση από την Brady, αλλά μετά από 2 ώρες και 8 λεπτά μάχης πήρε τη νίκη με 7-6 (1), 3-6, 6-3, για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη.

Η 22χρονη Γιαπωνέζα, η οποία πλέον έχει κερδίσει όλους τους προημιτελικούς (3-0) και τους ημιτελικούς (3-0) που έχει παίξει σε 3 Grand Slam διοργανώσεις, θέλει να παραμείνει αήττητη και σε τελικούς (2-0), απέναντι στη Victoria Azarenka, που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τη Serena Williams.

Η Osaka πέτυχε 9 άσους και συνολικά είχε 35 winners, κάνοντας ένα φανταστικό παιχνίδι, στο οποίο είχε και 17 αβίαστα λάθη. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και η Brady, που είχε 10 άσους, 35 winners και 25 λάθη, διεκδικώντας με αξιώσεις την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Η 25χρονη Αμερικανίδα ήταν μάλιστα η μοναδική παίκτρια που έφτασε σε break point στο 1ο σετ, αλλά η Osaka κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της, στο 7ο game. Αργότερα το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, όπου η Γιαπωνέζα τενίστρια έχασε μόνο έναν πόντο.

Ούτε στο 2ο σετ κινδύνεψε στο σερβίς της η Brady, που έκανε το break στο 8ο game και απέκτησε το προβάδισμα με 5-3, για να σερβίρει με επιτυχία για το 6-3 και να ισοφαρίσει την αναμέτρηση.

Στο αποφασιστικό σετ η Osaka έφτασε για πρώτη φορά σε break point στο 4ο game και εκμεταλλεύτηκε την πρώτη της ευκαιρία, για να "ξεφύγει" με 3-1. Έκανε το 4-1 και αργότερα είχε 3 ευκαιρίες για να φτάσει και στο double break, ωστόσο η Brady έσβησε τα break point και μείωσε σε 4-2. Δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο η Αμερικανίδα και η Osaka κράτησε το σερβίς της σε όλα τα άλλα games του αγώνα, για να ολοκληρώσει την πολύ σημαντική νίκη της στο 9ο game.

Osaka και Azarenka θα διεκδικήσουν αμφότερες τον 3ο Grand Slam τίτλο τους, με την Osaka να έχει ένα τρομερό σερί 8-0 νίκες σε προημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικούς major διοργανώσεων, το οποίο θέλει να επεκτείνει αύριο.

Θα είναι η 4η συνάντησή τους στο tour, με τη Γιαπωνέζα να έχει κερδίσει τις 2 τελευταίες αναμετρήσεις τους - που ήταν στο χώμα - και να προηγείται με 2-1 νίκες. Η Azarenka είχε κερδίσει τη μοναδική αναμέτρηση που είχαν δώσει σε σκληρή επιφάνεια, στο Australian Open το 2016, όταν η Osaka ήταν μόλις 18 ετών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots