US Open: Το πρόγραμμα της Τετάρτης

 
Billie Jean King National Tennis Center
Billie Jean King National Tennis Center
tennisnews team Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:21

Ολοκληρώνεται σήμερα η προημιτελική φάση του US Open, με τις προσπάθειες των Serena Williams, Victoria Azarenka, Dominic Thiem και Daniil Medvedev. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Στις 19:00 θα ξεκινήσει και σήμερα η δράση στο Arthur Ashe Stadium, όπου θα φιλοξενηθούν οι 4 προημιτελιοκί των μονών. Στον πρώτο αγώνα, η Serena Williams θα επιχειρήσει να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τον 24ο Grand Slam τίτλο της που διεκδικεί χωρίς επιτυχία από το 2018. Απέναντί της θα βρεθεί η Tsvetana Pironkova με την απίστευτη ιστορίας της, αφού θυμίζουμε πως αυτό είναι το πρώτο τουρνουά της Βουλγάρας μετά από 3 χρόνια απουσίας από την ενεργό δράση και ένα από τα καλύτερα της ζωής της - αν όχι το καλύτερο. Είναι ένα match-up που παλιότερα τουλάχιστον δεν προβλημάτιζε τη Serena, που έχει κερδίσει την Pironkova και στις 4 προηγούμενες συναντήσεις τους.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, ο Daniil Medvedev θα παίξει με τον Andrey Rublev, σε έναν "all-russian" προημιτελικό. Ο Medvedev έχει κερδίσει τις 3 πρώτες αναμετρήσεις του Head-2-Head, ενώ είναι και ο περσινός φιναλίστ, παρά το γεγονός πως δεν έχει παίξει σε άλλους προημιτελικούς Grand Slam διοργανώσεων. Για 2η φορά θα βρεθεί σε major προημιτελικό και ο Rublev, που επίσης είχε παίξει τον 1ο του στο US Open, το 2017, χωρίς όμως να έχει καμιά πρόκριση σε ημιτελικό.

Στις 02:00 θα γίνει ο τελευταίος προημιτελικός των γυναικών, μεταξύ της Victoria Azarenka και της Elise Mertens. H Azarenka, η οποία θα βρεθεί σε έναν major προημιτελικό για 1η φορά από τον Ιανουάριο του 2016, διεκδικεί το 1ο της Slam από το Australian Open του 2013, μόλις λίγες μέρες μετά τη μεγάλη της επιστροφή στους τίτλους από το 2016. Η Mertens από την πλευρά της θα παίξει για 2η διαδοχική χρονιά στα προημιτελικά του US Open, αλλά θα διεκδικήσει τη 2η πρόκρισή της στα ημιτελικά. Θα είναι η πρώτη συνάντηση των δυο παικτριών σε επίσημη αναμέτρηση.

Τέλος, στις 04:00 περίπου θα αρχίσει η τελευταία αναμέτρηση της ημέρας, ανάμεσα στο No.2 του ταμπλό, Dominic Thiem, και στον Alex De Minaur. O Thiem, ο οποίος έχει κερδίσει και τις 2 προηγούμενες αναμετρήσεις του με τον De Minaur, είναι το φαβορί "στα χαρτιά", αναζητώντας την 1η του πρόκριση στα ημιτελικά του US Open και την 6η συνολικά σε έναν Grand Slam ημιτελικό. Ο De Minaur είναι ο μόνος παίκτης που θα παίξει για 1η φορά σε προημιτελικό major αυτή την εβδομάδα και έχει ακόμα ελπίδες να μπει στα ημιτελικά, καθώς οι άλλοι "πρωτάρηδες", Denis Shapovalov και Borna Coric, αποκλείστηκαν χθες.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (09/09):

Arthur Ashe Stadium:
19:00 Tsvetana Pironkova v Serena Williams [3] Eurosport 1
21:00 Andrey Rublev [10] v Daniil Medvedev [3] Eurosport 1
02:00 Victoria Azarenka v Elise Mertens [16] Eurosport 1
04:00 Alex De Minaur [21] v Dominic Thiem [2] Eurosport 1

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots