Πρώτη ημιφιναλίστ η Brady

 
Jennifer Brady
Jennifer Brady Eurosport
tennisnews team Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:28

H Jennifer Brady επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Yulia Putintseva και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του US Open, συνεχίζοντας την απίστευτη πορεία της στο Grand Slam της πατρίδας της. 

Μόλις 68 λεπτά χρειάστηκε η Jennifer Brady, για να επικρατήσει της Yulia Putintseva με 6-3, 6-2 στον πρώτο προημιτελικό του φετινού US Open, στο Arthur Ashe Stadium.

Η Brady πέτυχε 6 άσους, ενώ είχε συνολικά 22 winners και 24 αβίαστα λάθη, παίρνοντας τον έλεγχο στη συντριπτική πλειοψηφία των πόντων. Η Putintseva είχε 7 winners και 9 αβίαστα λάθη, διατηρώντας μια πιο παθητική στάση στο παιχνίδι.

H Brady κέρδισε τα πρώτα 4 games του αγώνα και προηγήθηκε με 4-0, με την Putintseva να μειώνει σε 4-2 και σε 5-3, χωρίς όμως να καταφέρει να επιστρέψει στο σετ. Στο 2ο σετ η Αμερικανίδα προηγήθηκε με 2-0 και η Καζάκα την ισοφάρισε σε 2-2, αυτά όμως ήταν και τα τελευταία games που κέρδισε στο ματς, καθώς η Brady έκανε ακόμα ένα σερί τεσσάρων διαδοχικών games, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό της.

Η Brady κέρδισε για 1η φορά την Putintseva στην 3η τους συνάντηση, ενώ προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση. Έγινε η πρώτη παίκτρια από το κολεγιακό σύστημα των ΗΠΑ που μπήκε σε ημιτελικό Grand Slam από το 1994, όταν το είχε καταφέρει η Gigi Fernandez στο Wimbledon.

Η 25χρονη Αμερικανίδα, που παίζει καταπληκτικό τένις μετά την επιστροφή του tour, θα βελτιώσει επίσης κατά πολύ το career high της, καθώς εξασφάλισε την πρώτη της είσοδο στο Top 25 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας την προηγούμενη θέση της κατά τουλάχιστον 16 θέσεις (Νο.41) και το προηγούμενο career high της για 15 θέσεις (Νο.40).

Στα ημιτελικά η Brady θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του άλλου αγώνα που θα γίνει σήμερα, μεταξύ της Naomi Osaka και της Shelby Rogers.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots