Απίστευτη εξέλιξη! Αποβληθηκε από το US Open ο Djokovic! (vid)

 
Απίστευτη εξέλιξη! Αποβληθηκε από το US Open ο Djokovic! (vid)
Απίστευτη εξέλιξη! Αποβληθηκε από το US Open ο Djokovic! (vid)
tennisnews team Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 - 23:06

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Το τρομερό σερί του Novak Djokovic στη φετινή χρονιά, καθώς και η διεκδίκηση του 18ου Grand Slam τίτλου του ολοκληρώθηκαν με τον πιο άδοξο τρόπο, καθώς ο Σέρβος χτύπησε σοβαρά μια επόπτρια γραμμών άθελά του και αποβλήθηκε από τον αγώνα του με τον Pablo Carreno Busta.

Μόλις υπέστη break προς το τέλος του 1ου σετ της αναμέτρησής του με τον Carreno Busta, μένοντας πίσω με 5-6, ο Djokovic χτύπησε εκνευρισμένος μια μπάλα δυνατά πίσω του και εκείνη χτύπησε σε επικίνδυνο σημείο μια επόπτρια γραμμών, που έδειχνε να μην μπορεί να πάρει ανάσα για μερικά δευτερόλεπτα. 

Ακολούθησε σύσκεψη από τη διαιτητή και τους supervisors του αγώνα, που αργότερα κάλεσαν στη συζήτηση και τον Djokovic, εξηγώντας του την κατάσταση. Η αποβολή ήταν αναπόφευκτη, καθώς αυτό προβλέπει ο κανονισμός και ο Σέρβος δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί από αυτόν.

Γενικά στο παιχνίδι φαινόταν να μην πηγαίνει τίποτα καλά για τον Djokovic, που λίγο νωρίτερα είχε χάσει την ευκαιρία να κλείσει το 1ο σετ από το 4-5, 0-40, με τον Carreno Busta να σώζει 3 set points στη σειρά και να ισοφαρίζει σε 5-5. Στο επόμενο game o Σέρβος έπεσε άτσαλα στο έδαφος και φάνηκε να χτυπάει τον αριστερό του ώμο, ενώ λίγο αργότερα ο Ισπανός έκανε και το break, φτάνοντας κοντά στο να κερδίσει αυτό το σετ.

Μ' αυτόν τον απίστευτο - σίγουρα τον πλέον άδοξο - τρόπο, μπήκε τέλος στο νικηφόρο σερί 26 νικών του Djokovic στη φετινή σεζόν, καθώς και στις ελπίδες του να κατακτήσει τον 18ο Grand Slam τίτλο του και να πλησιάσει τους Roger Federer και Rafael Nadal.

Αυτή είναι η 2η διαδοχική χρονιά που η πορεία του Djokovic στο US Open ολοκληρώνεται άδοξα στον 4ο γύρο. Πέρσι, στην ίδια φάση, είχε εγκαταλείψει εξαιτίας τραυματισμού την αναμέτρησή του με τον Stan Wawrinka.

Ο Carreno Busta θα επιστρέψει στα προημιτελικά του US Open μετά από 3 χρόνια και θα περιμένει την αναμέτρηση του Denis Shapovalov με τον David Goffin για να μάθει τον επόμενό του αντίπαλο.

Διαβάστε ακόμα:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots