Με ανατροπή στον 3ο γύρο η Σάκκαρη (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Brad Penner / USTA
tennisnews team Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:55

Η Μαρία Σάκκαρη ζευγάρωσε τις νίκες της στο US Open, ξεπερνώντας και το εμπόδιο της Bernarda Pera στα τρια σετ, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του αμερικανικού Grand Slam.

Η Σάκκαρη επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε της Pera με 2-6, 6-3, 6-2, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του US Open για 3η φορά στα 4 τελευταία χρόνια, ισοφαρίζοντας και την καλύτερή της επίδοση στο αμερικανικό Grand Slam.

Την Παρασκευή, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση στον 4ο γύρο του US Open απέναντι σε μια ακόμα Αμερικανίδα παίκτρια, την Amanda Anisimova, που έκαμψε την αντίσταση της 16χρονης Katrina Scott, με 4-6, 6-4, 6-1.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τη Μαρία, που έχασε τα πρώτα 4 games και βρέθηκε πίσω με 0-4. Κινδύνεψε να μείνει πίσω με break και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, αλλά έμεινε "όρθια", σώζοντας 2 break points στο 1ο game.

Όσο περνούσε η ώρα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κέρδιζε έδαφος και γινόταν καλύτερη. Κατάφερε αρχικά να ισορροπήσει στο 2ο σετ και στο 8ο game έκανε και ένα πολύ σημαντικό break, που την έφερε μπροστά με 5-3. Χωρίς πρόβλημα, υπερασπίστηκε το σερβίς της στο επόμενο game και έφερε την απόλυτη ισορροπία στο ματς.

Στο 3ο σετ καθοριστικό σημείο ήταν το 4ο game, όπου η Μαρία έσβησε τριπλό break point και επέστρεψε από το 1-2, 0-40, για να ισοφαρίσει σε 2-2. Κατάφερε μετά απ' αυτό να κάνει δυο διαδοχικά break και κερδίζοντας συνολικά τα 5 τελευταία games της αναμέτρησης, ολοκλήρωσε την ανατροπή της σε 1 ώρα και 43 λεπτά αγώνα.


Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots