Συνεχίζει "αλώβητος" ο Τσιτσιπάς (vid)

 
Συνεχίζει "αλώβητος" ο Τσιτσιπάς (vid)
Συνεχίζει "αλώβητος" ο Τσιτσιπάς (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 - 6:24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον Αμερικανό Maxime Cressy, αλλά ήταν σοβαρός και ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία για να πάρει τη νίκη χωρίς να χάσει σετ και να συνεχίσει την πορεία του στο φετινό US Open.

Μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να επικρατήσει του Maxime Cressy με 7-6 (2), 6-3, 6-4, κερδίζοντας και τα τρια σετ του παιχνιδιού.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έκανε ένα καλό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 31 winners και 15 αβίαστα λάθη. Εντυπωσιακός ήταν και ο απολογισμός του Cressy, που έκανε ένα φοβερό ματς από τη γραμμή του σερβίς, έχοντας 21 άσους, 59 winners συνολικά και 32 αβίαστα λάθη.

Ο 23χρονος Αμερικανός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.168 της παγκόσμιας κατάταξης και προχθές πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του σε Grand Slam διοργάνωση, δεν είχε τίποτα να χάσει και ρίσκαρε πολύ, πολλές φορές ακόμα και στα δεύτερα σερβίς του.

Η πιο δύσκολη στιγμή για τον Τσιτσιπά ήταν στο 10ο game του 1ου σετ, όπου ήρθε αντιμέτωπος με set point, αλλά απέφυγε τις περιπέτειες κρατώντας το σερβίς του γι ατο 5-5. Αργότερα έκανε ένα πολύ καλό tie-break και το κατέκτησε με 7-2.

Στο 2ο σετ ο Στεφ έκανε το μοναδικό break για να προηγηθεί με 3-1 και έσβησε ένα break point λίγο αργότερα, για το 4-1. Δεν απειλήθηκε ξανά το σερβίς του γι' αυτό το σετ και έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτησή του, με 6-3.

Και το 3ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Cressy να σβήνει 5 break points, 2 στο 1ο game (1-0) και 3 στο 5ο game (3-2). Στο 8ο game o Αμερικανός είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει στο ματς, αλλά ήρθε η σειρά του Στέφανου να σβήσει break point για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Στο αμέσως επόμενο game ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε κάποια διπλά λάθη του αντιπάλου του και έκανε το break που του έδωσε το καθοριστικό προβάδισμα με 5-4. Σέρβιρε με επιτυχία για το 6-4 στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας την αποστολή του.

Στον 3ο γύρο ένα πολύ πιο δυνατό τεστ περιμένει τον Στέφανο, που θα έρθει αντιμέτωπος με τον Borna Coric. Ο Κροάτης, Νο.27 στο ταμπλό, χρειάστηκε 5 σετ αλλά ξεπέρασε νωρίτερα σήμερα το εμπόδιο του Juan Ignacio Londero, με 7-5, 4-6, 6-7 (5), 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots