25-0 και συνεχίζει ο Nole! (vid)

 
25-0 και συνεχίζει ο Nole! (vid)
25-0 και συνεχίζει ο Nole! (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 - 0:42

O Novak Djokovic αντέδρασε εξαιρετικά μετά από το πρώτο του χαμένο σετ στο τουρνουά, για να κερδίσει τα τρια επόμενα και να αποκλείσει τον Kyle Edmund, επεκτείνοντας το νικηφόρο του σερί για τη σεζόν στις 25 νίκες!

Ο Novak Djokovic έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι στη Νέα Υόρκη και παρά την απώλεια του 1ου σετ, από έναν επίσης εξαιρετικό Kyle Edmund, πήρε τη νίκη με 6-7 (5), 6-3, 6-4, 6-2.

Αυτή ήταν η 28η διαδοχική νίκη για τον Djokovic στο tour, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στη φετινή χρονιά στο τέλειο 25-0. Προκρίθηκε στον 3ο γύρο του US Open για 15η φορά σε ισάριθμες παρουσίες στο αμερικανικό Grand Slam, όπου δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε 1ο ή 2ο γύρο στην καριέρα του!

O Djokovic ολοκλήρωσε τον πολύ καλό αγώνα του με 16 άσους, 51 winners και 34 αβίαστα λάθη. Απέναντι σε έναν πολύ επιθετικό παίκτη, κατάφερε να έχει σχεδόν διπλάσιο αριθμό winner, καθώς ο Edmund είχε 27, κάνοντας και 36 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ, ο Edmund έσβησε νωρίς 3 break points και άντεξε έως το tie-break, όπου μάλιστα κατάφερε και να επικρατήσει με 7-5, μπαίνοντας σε θέση οδηγού στο παιχνίδι. Φυσικά αυτό δεν κράτησε για πολύ ώρα, με τον Djokovic να κάνει το μοναδικό break του 2ου σετ σχετικά νωρίς, στο 3-1, και να το κατακτά λίγη ώρα αργότερα με 6-3.

Στο 3ο σετ ο Djokovic αντιμετώπισε κάποια προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει. Πρώτα εξασφάλισε ένα προβάδισμα με διπλό break, στο 4-1, με τον Edmund να μειώνει σε 4-2. Ανέκτησε το double break o Σέρβος για το 5-2 και αργότερα υπέστη break για 2ο συνεχόμενο service game του. Δεν κινδύνεψε όμως στο σετ, αφού στο 10ο game, όταν σέρβιρε για 2η φορά για την κατάκτησή του, έκανε ένα άψογο love service game.

Χωρίς καθόλου πίεση και με την ψυχολογία να είναι με το μέρος του, ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων άνοιξε με break το 4ο σετ (2-0), στο οποίο έκανε ξανά double break, για να "ξεφύγει" με 5-1. Αυτή τη φορά δεν άφησε κανένα περιθώρια αντίδρασης στο σερβίς του, κάνοντας άλλο ένα love service game στο 8ο game (6-2), για να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε 3 ώρες και 13 λεπτά.

Στον 3ο γύρο του US Open, o Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Jan-Lennard Struff, τον οποίο είχε κερδίσει εύκολα πριν λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη, για το Cincinnati Masters. Ο Γερμανός σήμερα πάντως έπαιξε πολύ καλά και επιβλήθηκε του Michael Mmoh με 6-2, 6-2, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots