Εκτός US Open και η Andreescu

 
Εκτός US Open και η Andreescu
Εκτός US Open και η Andreescu
tennisnews team Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 - 23:24

Ούτε η περσινή πρωταθλήτρια του US Open θα αγωνιστεί στο Grand Slam της Νέας Υόρκης το 2020.

Η Bianca Andreescu ήταν το τελευταίο μεγάλο όνομα που απέσυρε τη συμμετοχή του από το US Open του 2020, καθώς και η 4η παίκτρια από το Top 10 των γυναικών που θα απουσιάσει από το αμερικανικό Grand Slam, μετά από τις Ashleigh Barty, Elina Svitolina και Kiki Bertens.

"Μετά από πολλές συζητήσεις με τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους, πήρα τη δύσκολη απόφαση να μην επιστρέψω στη Νέα Υόρκη αυτή τη χρονιά. Κάνω αυτό το βήμα για να μπορέσω να επικεντρωθώ στη φυσική μου κατάσταση, για να είμαι έτοιμη όταν επιστρέψω και να αγωνιστώ στο καλύτερό μου επίπεδο", έγραψε η Andreescu στη δημοσίευσή της στα social media.

Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Andreescu στο tour ήταν τον περσινό Οκτώβριο, όταν η νεαρή Καναδή τενίστρια πραγματοποιούσε το ντεμπούτο της στο WTA Finals της Shenzhen, στην Κίνα. Οι τραυματισμοί της στον δεξί ώμο και στο αριστερό της γόνατο ωστόσο την άφησαν πολύ πίσω αυτή τη χρονιά και δεν έχει αγωνιστεί καθόλου στο 2020.

"Η νίκη μου στο περσινό US Open ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας μου έως τώρα και θα μου λείψει που δεν θα μπορώ να είμαι εκεί φέτος. Ωστόσο, συνειδητοποίησα πως οι απρόβλεπτες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της πανδημίας του Covid-19, έθεσαν σε κίνδυνο τη δυνατότητα να προπονηθώ και να είμαι έτοιμη στον βαθμό που ήθελα για να μπορέσω να παίξω στο καλύτερό μου επίπεδο.

Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου προς τη USTA και τη WTA για όλες τις προσπάθειες που κάνουν για να πραγματοποιηθεί το τουρνουά. Ανυομονώ να επιστρέψω στη δράση και στα γήπεδα σύντομα."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear fans, After many discussions with those closest to me, I have made the difficult decision not to return to New York this year. I have taken this step in order to focus on my match fitness and ensure that I return ready to play at my highest level. The US Open victory last year has been the high point of my career thus far and I will miss not being there. However, I realize that the unforeseen challenges, including the Covid pandemic, have compromised my ability to prepare and compete to the degree necessary to play at my highest level. I want to express my appreciation to the USTA and the WTA for all of their efforts in making the event happen. I look forward to joining my competitors back on court soon. B

A post shared by Bianca Vanessa (@biancaandreescu_) on

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots