Αγνόησε τους κανονισμούς το US Open - wild card στην Gauff

 
Αγνόησε τους κανονισμούς το US Open - wild card στην Gauff
Αγνόησε τους κανονισμούς το US Open - wild card στην Gauff
tennisnews team Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 - 17:58

Η 15χρονη Coco Gauff θα αγωνιστεί τελικά με wild card στο US Open, παρά τον ειδικό κανονισμό της WTA.

Η WTA δεν επιτρέπει στις παίκτριες που δεν έχουν κλείσει τα 16 να πάρουν περισσότερες από 3 wild card, ένα όριο που έχει συμπληρώσει ήδη η Gauff, το παιδί "θαύμα" του αμερικανικού τένις.

Όπως ενημέρωσε μέσα από ανακοίνωση όμως, επειδή το US Open είναι μια διοργάνωση που δεν ανήκει στην WTA, μπορεί να παραβλέψει τους κανονισμούς, όπως και έκανε.

"Θέλω να ευχαριστήσω την USTA για την ευκαιρία που μου δίνει να αγωνιστώ στο Grand Slam της πατρίδας μου. Ανυπομονώ να παίξω στο πρώτο μου κυρίως ταμπλό στο US Open", δήλωσε η Gauff, η οποία θα γίνει 16 ετών στις 13 Μαρτίου του 2020.

Αυτή θα είναι πιθανότατα και η τελευταία wild card που θα χρειαστεί μέχρι τότε, αφού είναι ήδη πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Έχει καταφέρει να ανεβεί στο Νο. 140, από το Νο. 685 που βρισκόταν όταν ξεκινούσε το 2019.

Οι επίσης πολύ νέες - μόλις 17 ετών - Caty McNally, Whitney Osuigwe και Katie Volynets, εξασφάλισαν από μια wild card, όπως και οι Francesca Di Lorenzo και Kristie Ahn. Τη wild card της FFT πήρε η Diane Parry και της Tennis Australia η Samantha Stosur, πρωταθλήτρια στη Νέα Υόρκη το 2011. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots