1ος προημιτελικός στο RG για τον Paul (vid)

O Tommy Paul πήρε μια εύκολη πρόκριση εις βάρος του Alexei Popyrin και προκρίθηκε για 1η φορά στα προημιτελικά του Roland Garros, όπου μπορεί να αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου, Carlos Alcaraz.
Σε 1 ώρα και 51 λεπτά καθάρισε την αναμέτρησή του με το Popyrin o Paul, ο οποίος έχασε μόλις 9 games από τον Αυστραλό, παίρνοντας την άνετη νίκη με 6-3, 6-3, 6-3.
Όχι μόνο είναι μια νίκη που τον φέρνει πίσω στο Top 10, αλλά μπορεί να τον ανεβάσει και σε νέο career high, αφού ο 28χρονος Αμερικανός μπορεί να ανεβεί στο Νο.8 την επόμενη εβδομάδα, ακόμα και αν δεν κάνει άλλη νίκη στο Παρίσι.
Αυτό βέβαια εφόσον ο Holger Rune δεν νικήσει τον Lorenzo Musetti αργότερα σήμερα, αφού σε περίπτωση που το κάνει τότε ο Paul θα βρεθεί στο Νο.9 του live-ranking. Και πάλι πάντως θα είναι στο Top 10 και στην ισοφάριση του career high του.
Όσο για τη συνέχεια, ο Paul, ο οποίος θα παίξει για 4η φορά στα προημιτελικά ενός Grand Slam και 1η στο Roland Garros, θα αντιμετωπίσει είτε τον Carlos Alcaraz, είτε τον Ben Shelton. Φυσικά ο Alcaraz είναι το μεγάλο φαβορί, με τον Ισπανό να είναι και υπερασπιστής του τίτλου.
Ωστόσο υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον rivalry ανάμεσα σε εκείνον και τον Paul, με τον Αμερικανό να του βάζει πάντα δύσκολα και να τον έχει κερδίσει 2 φορές σε 6 αναμετρήσεις (4-2). Στα 3 τελευταία παιχνίδια τους πάντως ο Alcaraz είχε καταφέρει να αλλάξει τη μοίρα του, κερδίζοντας 3 συνεχόμενες φορές τον Paul, αν και στα 2 από αυτά είχε βρεθεί πίσω με σετ.
Media
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.