Μεγαλώνει το σερί της η Swiatek (vid)

 
Μεγαλώνει το σερί της η Swiatek (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 30 Μαϊος 2025 - 17:56

H Iga Swiatek συνεχίζει να επεκτείνει το νικηφόρο της σερί στο Roland Garros και να κινείται σε τροχιά υπεράσπισης στο Παρίσι.

Η 23χρονη Πολωνή τενίστρια, Νο.5 και πρώην Νο.1 στον κόσμο, επικράτησε της Jaqueline Cristian με 6-2, 7-5 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Roland Garros.

Στο 1ο σετ ήταν πολύ καλύτερη η Swiatek, στο 2ο όμως αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες απέναντι στην Cristian, που αντιστάθηκε σθεναρά. Απείλησε και είχε 6 break points η Ρουμάνα, με τη Swiatek να τα σβήνει όλα, 2 στο 3ο game (1-1) και άλλα 4 στο 5ο (2-2).

Τελικά κατάφερε να κάνει το μοναδικό break του σετ στο τέλος του η υπερασπίστρια του τίτλου, για να κάνει το 7-5 και να "κλειδώσει" τη νίκη της σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Αυτή ήταν 24η συνεχόμενη νίκη της Swiatek στο Roland Garros, όπου ήταν η πρωταθλήτρια τα 3 τελευταία χρόνια και 4 φορές συνολικά. Επίσης έφτασε τις 35 νίκες στις 36 τελευταίες αναμετρήσεις της στο τουρνουά.

Στον 4ο γύρο αναμένεται να έχει ένα πολύ δύσκολο τεστ, καθώς θα αντιμετωπίσει μια εκ των Elena Rybakina και Jelena Ostapenko. Με τη Rybakina μοιράζονται από 4 νίκες σε 8 αγώνες (4-4), ενώ την Ostapenko θυμίζουμε ότι δεν την έχει κερδίσει ποτέ, σε 6 αναμετρήσεις (0-6)! 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots