Η μάχη των Grand Slams χρόνο με το χρόνο (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 - 22:08

Για πρώτη φορά απ' όταν ξεκίνησαν να κερδίζουν majors, χωρίζει μόνο ένα Grand Slam τους 3 κορυφαίους όλων των εποχών, Roger Federer, Rafael Nadal και Novak Djokovic. Δείτε πως εξελίσσεται η μάχη του GOAT χρόνο με το χρόνο, από το 2003 έως σήμερα.

O Federer κέρδισε το 1ο του Grand Slam στο Wimbledon του 2003 και ο Rafael Nadal στο Roland Garros το 2005, όταν ο Ελβετός είχε ήδη φτάσει τα 4 majors - 6 στο τέλος εκείνης της σεζόν. Στο Wimbledon του 2009 ο Federer ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν τα 14 Slams του Pete Sampras. Ο Djokovic τότε είχε μόλις ένα Grand Slam, το Australian Open του 2008.

Με το πέρασμα των χρόνων, αυτοί οι δυο, και κυρίως οι Djokovic και Nadal, σάρωσαν τα πάντα στο διάβα τους. Ο Nadal κατάφερε να φτάσει τον Federer στα 20 Slams στο Roland Garros του 2020 και για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε αυτή η μάχη για τον GOAT, ο Djokovic μείωσε τη διαφορά από τους δυο μεγάλους του αντιπάλους στον έναν μόνο τίτλο, δηλαδή στο ελάχιστο δυνατό.

Δεδομένου πως ο Σέρβος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και στο Wimbledon, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να ζήσουμε την ιστορική στιγμή, που ταυτόχρονα οι τρεις κορυφαίοι παίκτες όλων των εποχών θα μοιράζονται το ρεκόρ, με 20 Grand Slams.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots