Το χρονικό του H2H των Djokovic και Τσιτσιπά (vids)

 
Το χρονικό του H2H των Djokovic και Τσιτσιπά (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 - 12:33

Για 8η φορά θα συναντηθούν ο Novak Djokovic με τον Στέφανο Τσιτσιπά και το tennisnews.gr θυμάται όλες τις μονομαχίες τους από το παρελθόν.

2018 Rogers Cup: Τσιτσιπάς - Djokovic 6-3, 6-7 (5), 6-3

Tο καλοκαίρι του 2018 ο Στέφανος έκανε το πρώτο του μεγάλο breakthrough στο tour, δείχνοντας για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τις τεράστιες δυνατότητές του. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία καμπής των πρώτων χρόνων της καριέρας του, ήταν και η νίκη επί του Djokovic στο Τορόντο τον Αύγουστο του 2018. Ήταν αγώνας για τον 3ο γύρο, ο Στέφανος βρισκόταν στο Νο.27 του κόσμου εκείνη την εβδομάδα και κατάφερε να επικρατήσει του σπουδαίου Σέρβου τενίστα στην πρώτη τους ever συνάντηση, με 6-3, 6-7 (5), 6-3. Θυμίζουμε βεβαίως πως ο Τσιτσιπάς είχε φτάσει έως τον τελικό του Masters του Καναδά εκείνη την εβδομάδα, όπου ηττήθηκε από τον Rafael Nadal.

2019 Madrid Open: Djokovic - Τσιτσιπάς 6-3, 6-4

Ο Djokovic πήρε τη ρεβάνς και κέρδισε για πρώτη φορά τον Τσιτσιπά μερικούς μήνες αργότερα, στον τελικό του Masters της Μαδρίτης το 2019. Ο Σέρβος ήταν αισθητά καλύτερος σε εκείνον τον αγώνα και επικράτησε του Στέφανου με 6-3, 6-4.

2019 Shanghai Masters: Τσιτσιπάς - Djokovic 3-6, 7-5, 6-3

Ακόμα μεγαλύτερης σημασίας είχε η 2η νίκη του Τσιτσιπά επί του Djokovic, καθώς ήρθε όταν ο Σέρβος είχε επιστρέψει πια στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν η πρώτη νίκη του Έλληνα παίκτη απέναντι σε Νο.1 του κόσμου. Επίσης ήταν σε μια εποχή και σε ένα τουρνουά που ο Nole συνηθίζει να κυριαρχεί, στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και στο 1000άρι της Σαγκάης, κερδίζοντάς τον μάλιστα επιστρέφοντας από σετ πίσω!

Το κλείσιμο του Τσιτσιπά για το 2019 δεν θα μπορούσε φυσικά να γίνει καλύτερο, αφού εκτός απ' αυτή τη νίκη και την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, λίγες εβδομάδες μετά αναδείχθηκε πρωταθλητής στο ATP Finals του Λονδίνου.

2019 Paris Masters: Djokovic - Τσιτσιπάς 6-1, 6-2

Αυτός ήταν ο αγώνας μεταξύ τους με τη μικρότερη διάρκεια, μόλις 58 λεπτά, και με την εμφατικότερη νίκη που πέτυχε ποτέ κάποιος σε αυτό το head-2-head, αφού ο Djokovic έκανε έναν τέλειο αγώνα και ο Τσιτσιπάς αντίθετα δεν ήταν σε καλή μέρα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως αυτή ήταν η πρώτη τους αναμέτρηση σε indoor διοργάνωση.

2020 Dubai Tennis Championships: Djokovic - Τσιτσιπάς 6-3, 6-4

Ο Djokovic ήταν καλύτερος και στον τελικό του Ντουμπάι, τον Φεβρουάριο του 2020. Παρότι ο Στέφανος είχε μια πολύ καλή εβδομάδα και πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του και στον τελικό, ο Djokovic φαινόταν να έχει όλες τις λύσεις για κάθε ερώτημα που του έβαζε ο Έλληνας πρωταθλητής και να παίρνει σχετικά ελεγχόμενα τη νίκη αυτή σε 78 λεπτά παιχνιδιού.

2020 Roland Garros: Djokovic - Tσιτσιπάς 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1

Μέχρι και σήμερα αυτός παραμένει πιθανότατα ο καλύτερος αγώνας που έδωσαν οι δυο τους. Ήταν για τα ημιτελικά του Roland Garros του 2020, που είχε γίνει τον Οκτώβριο εξαιτίας της ιδιαίτερης περσινής σεζόν. Ο Djokovic έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, χάνοντας μόλις 5 games στα πρώτα δυο σετ και έχοντας match point για να τελειώσει το παιχνίδι στο 3ο. Ο Στέφανος όμως έκανε ένα απίστευτο comeback, κατάφερε να κερδίσει το 3ο και το 4ο σετ και να φτάσει πιο κοντά από ποτέ τότε, σε έναν τελικό Grand Slam. Ωστόσο η εμπειρία και η τρομερή πνευματική δύναμη του Σέρβου, σε συνδυασμό και με έναν τραυματισμό που είχε ο Στέφανος στο πόδι, έφερε αυτό το 6-1 στο 5ο σετ και την πρόκριση του Nole στον τελικό.

2021 Internazionali BNL d' Italia: Djokovic - Τσιτσιπάς 4-6, 7-5, 7-5

Στην τελευταία τους συνάντηση, στη Ρώμη πριν λίγες εβδομάδες, οι δυο παίκτες έδωσαν ακόμα μια μεγάλη μονομαχία, ο Σέρβος όμως ήταν και πάλι εκείνος που πανηγύρισε τελευταίος. Ήταν ένας αγώνας για την προημιτελική φάση του ιταλικού Masters, που έφτασε τις 3 ώρες και τα 16 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots