Δυο ενδιαφέροντα στατιστικά για προληπτικούς!

 
Δυο ενδιαφέροντα στατιστικά για προληπτικούς!
©Cédric Lecocq / FFT
tn team Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 - 12:07

Η 3η ήττα του Rafael Nadal στο Roland Garros συνοδεύεται από μερικές περίεργες συμπτώσεις, που για τους πιο προληπτικούς δείχνουν νίκη Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros!

Ένα ενδιαφέρον γεγονός που προέκυψε από την 3η ήττα του Rafael Nadal στο Roland Garros, είναι πως ο Ισπανός χάνει μια φορά κάθε 6 χρόνια στο τουρνουά του Παρισιού, έναν γύρο αργότερα από την προηγούμενη φορά!

Δηλαδή η πρώτη του ήττα του ήταν το 2009 από τον Robin Soderling στον 4ο γύρο. Η δεύτερη ήττα του ήταν 6 χρόνια μετά, το 2015 στα προημιτελικά, ενώ η τρίτη ήττα του ήρθε ξανά 6 χρόνια μετά, το 2021, στα ημιτελικά!

Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό, είναι το γεγονός πως κάθε φορά που χάνει ο Nadal στο Roland Garros, ο παίκτης που τον κερδίζει φτάνει στον τελικό, όμως χάνει το τρόπαιο και μάλιστα το χάνει από παίκτη που έχει one-handed backhand.

Αυτό συνέβη και το 2009, όταν ο Soderling έφτασε στον τελικό και έχασε από τον Roger Federer, αλλά και το 2015, όταν ο Djokovic έφτασε στον τελικό και έχασε από τον Stan Wawrinka.

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Djokovic είναι στον τελικό και θα παίξει με παίκτη που έχει backhand με το ένα χέρι, τον Στέφανο Τσιτσιπά. Για να δούμε αν θα επαναληφθεί και αυτή τη φορά η περίεργη αυτή σύμπτωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots