Djokovic: "Ο καλύτερος αγώνας μου στο RG, 1 από τους 3 καλύτερους ever"

 
Djokovic: "Ο καλύτερος αγώνας μου στο RG, 1 από τους 3 καλύτερους ever"
tn team Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 - 8:40

Ο Novak Djokovic έκανε λόγο για έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του, τον καλύτερο αναμφίβολα στο Roland Garros, ενώ είπε και μερικά πολύ καλά λόγια για τον αντίπαλό του στον τελικό, Στέφανο Τσιτσιπά.

"Χωρίς αμφιβολία, αυτός ήταν ο καλύτερος αγώνας που έπαιξα ποτέ στο Roland Garros και ένας από τους 3 καλύτερους αγώνες της καριέρας μου. Δεδομένων της ποιότητας του τένις, του μεγάλου μου αντιπάλου που είχε τόσες επιτυχίες εδώ και της ατμόσφαιρας που ήταν φοβερή. Και οι δυο είχαμε απίστευτη υποστήριξη, ήταν εκπληκτικό", δήλωσε ο Djokovic στη χθεσινοβραδυνή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

"O Rafa έχει τη μεγαλύτερη κυριαρχία στην ιστορία στο Roland Garros, δεν μπορούν οι λέξεις να περιγράψουν αυτά που έχει πετύχει εδώ. Και παίζει εδώ για σχεδόν 20 χρόνια. Το να κερδίσεις τον Rafa είναι σα να σκαρφαλώνεις το Έβερεστ, αυτό είναι το συναίσθημα που έχεις όταν βγαίνεις στο court μαζί του. Με έχει κερδίσει 8 φορές στο Philippe Chatrier. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω κάποια πράγματα που είχα κάνει και το 2015 και λειτούργησε", πρόσθεσε.

Ο Djokovic, ο οποίος κέρδισε για 2η φορά τον Nadal στο Roland Garros (2015, 2021) - κάτι που δεν έχει κάνει κανείς άλλος στην ιστορία, σχολίασε και την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να κάνει μια εξαίρεση και να επιτρέψει στον κόσμο να μείνει μέχρι το τέλος του επικού ημιτελικού, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκινούσε στις 11 το βράδυ.

"Είμαι χαρούμενος που δεν ίσχυσε η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 23:00. Άκουσα πως έγινε μια ειδική εξαίρεση και επιτράπηκε στον κόσμο να μείνει. Ήταν μια από τις νύχτες και ένας από τους αγώνες που θα θυμάμαι για πάντα."

Ο Djokovic έχει μιαμιση μέρα για να γεμίσει τις μπαταρίες του και να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον τελικό με τον Τσιτσιπά, που θα γίνει την Κυριακή, στις 16:00 ώρα Ελλάδας (ΕΡΤ 1).

"Δεν είμαι και ο νεότερος παίκτης στο tour, αλλά το καλό είναι ότι έχω μιαμιση μέρα για να ξεκουραστώ, να μαζέψω δυνάμεις και να σκεφτώ τον επόμενο αγώνα. Προφανώς πρώτα θα απολαύσω αυτή τη νίκη για λίγο. Δεν έχω τόσο χρόνο, αλλά νομίζω πως το αξίζω αυτό, παρόλο που ακολουθεί ένας τελικός Grand Slam.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έδωσα έναν επικό ημιτελικό Grand Slam και σε λιγότερες από 48 ώρες έχω να παίξω σε τελικό. Οι ικανότητές μου στην ανάρρωση είναι πολύ καλές. Ο φυσιοθεραπευτής μου κάνει τα πάντα για να αναρρώνω όσο γρηγορότερα γίνεται. Έχω παίξει αρκετό τένις, οπότε δεν χρειάζεται να προπονηθώ πολύ. Θα κάνω λίγα πράγματα μέχρι το τέλος."

Όσο για τον αντίπαλό του, τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Πέρσι μάλιστα τον είχε αντιμετωπίσει στο ίδιο γήπεδο και τον είχε κερδίσει μετά από μια επική μονομαχία των 5 σετ.

"Ο Τσιτσιπάς είναι σε πολύ καλή φόρμα. Είναι πρώτος στο Race αν δεν κάνω λάθος. Έχει ωριμάσει πολύ ως παίκτης και το χώμα είναι πιθανότατα η καλύτερή του επιφάνεια. Παίξαμε έναν επικό αγώνα στα 5 σετ πέρσι εδώ. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ελπίζω να γεμίσω τις μπαταρίες μου, επειδή χρειάζομαι δύναμη και ενέργεια γι' αυτόν τον αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots