Nadal: "Λυπημένος που έχασα, αλλά δεν ήρθε και η καταστροφή" (vid)

 
Nadal: "Λυπημένος που έχασα, αλλά δεν ήρθε και η καταστροφή" (vid)
tn team Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 - 9:57

O Rafael Nadal εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ήττα του από τον Novak Djokovic στα ημιτελικά του Roland Garros, όμως εξήγησε ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου και πως ήξερε ότι δεν θα ήταν ο παντοτινός νικητής της διοργάνωσης.

"Είμαι λυπημένος που έχασα, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό τουρνουά της χρονιάς για μένα. Αλλά είναι απλά μια ήττα, σε ένα γήπεδο τένις. Αύριο θα είμαι στο σπίτι μου με την οικογένειά μου. Οι ευκαιρίες μου να κερδίζω εδώ δεν θα είναι παντοτινές. Στο άθλημά μας, πρέπει να αποδέχεσαι και τη νίκη και την ήττα. Ξέρω πως δεν μπορώ να κερδίσω το τουρνουά 15-16 φορές. Δεν ήρθε και η καταστροφή", είπε ο Nadal, στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου για φέτος στο Roland Garros.

"Έτσι είναι το άθλημα. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις. Έκανα την καλύτερή μου προσπάθεια, είχα μια μεγάλη ευκαιρία, ένα set point στο 6-5 του 3ου σετ, σε δεύτερο σερβίς (του Djokovic). Τα πάντα μπορούσαν να συμβούν εκείνη τη στιγμή", πρόσθεσε ο Ισπανός, ο οποίος έχασε για 1η φορά στην καριέρα του αγώνα στο Roland Garros, στον οποίο είχε κερδίσει το 1ο σετ (97-1).

"Δεν ήταν και η καλύτερη μέρα για μένα εκεί έξω. Έκανα μεγάλη προσπάθεια, αλλά οι τοποθετήσεις και τα χτυπήματά μου δεν ήταν αρκετά αποτελεσματικά απόψε. Απέναντι σε έναν παίκτη σαν τον Novak, που χτυπάει τόσο νωρίς την μπάλα, αν δεν βρίσκεσαι στις σωστές θέσεις, τότε γίνεται πολύ δύσκολο. Αυτά τα λάθη μπορούν να γίνουν, απλά δεν μπορείς να τα κάνεις απέναντί του, αν θες να κερδίσεις. Αυτό είναι όλο. Τον συγχαίρω, ήταν μια καλή μάχη εκεί έξω. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα, απλά δεν ήταν η μέρα μου", κατέληξε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots