Αγώνας ΕΠΟΣ! Νικητής το τένις, στον τελικό ο Nole! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Roland Garros / FFT
tn team Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 - 0:20

Σε έναν από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων χρόνων, ο συγκλονιστικός Novak Djokovic "εκρθόνισε" τον Rafael Nadal από το Roland Garros και πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Απίστευτο τένις και από τους δυο, με τον Nole να έχει στο τέλος το κάτι παραπάνω γι' αυτή την πανάξια νίκη.

Ήταν αναμφίβολα ο αγώνας της χρονιάς έως τώρα και σίγουρα ένας από τους καλύτερους των τελευταίων ετών.

Novak Djokovic και Rafael Nadal μονομάχησαν για περισσότερο από 4 ώρες στην αρένα του Philippe Chatrier και ο Σέρβος κατάφερε να κάνει για 2η φορά στην καριέρα του το δυσκολότερο challenge του αθλήματος, να κερδίσει δηλαδή τον Rafa στο Roland Garros, με 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2.

"Εκθρονίζοντας" τον Ισπανό, ο Nole προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros, όπου θα διεκδικήσει το 19ο Grand Slam της καριέρας του, απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά. Επιπλέον, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να γίνει ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία της open era που θα έχει κερδίσει από 2 τουλάχιστον τίτλους σε όλα τα Grand Slams, φτάνοντας σε ακόμα ένα εξωπραγματικό επίτευγμα που κανείς από τους δυο άλλους μεγάλους αντιπάλους του, Nadal και Federer, δεν έχει πετύχει.

Ο Djokovic πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στο χώμα, όμως τίποτα τέτοιο δεν προμήνυαν τα πρώτα 30 λεπτά περίπου του αγώνα, στα οποία έκανε πολλά λάθη, φάνηκε να είναι εκτός κλίματος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Nadal να προηγηθεί με 5-0. Σε εκείνο το σημείο, το παιχνίδι αυτό θύμιζε περισσότερο τον περσινό τελικό, όπου ο Ισπανός είχε κυριαρχήσει από την αρχή έως το τέλος και είχε πάρει τη νίκη με 3-0 σετ.

Αυτή τη φορά όμως ο Σέρβος ήταν έτοιμος για μάχη και φρόντισε να βγάλει το καλύτερό του τένις στην επιφάνεια πριν να είναι αργά. Ήταν αργά μόνο για το 1ο σετ, στο οποίο μείωσε σε 5-3 και έσωσε 6 set points, αλλά ο Νadal το έκλεισε τελικά στην 7η ευκαιρία κάνοντας το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Djokovic έδειχνε πως είχε πια μεγαλύτερο έλεγχο. Προηγήθηκε με 2-0 και παρά την προσωρινή αντίδραση του Rafa, που ισοφάρισε σε 2-2, ο Σέρβος κέρδισε τα 3 επόμενα games και έφτασε στο 5-2. Υπήρχαν ευκαιρίες για τον Nadal να επανέλθει, αλλά ο Nole έσβησε 3 break points στο 7ο game και άλλα 2 στο 9ο, για να σερβίρει επιτυχώς για το 6-3.

Το 3ο σετ ήταν με διαφορά το πιο αμφίρροπο απ' όλα. Ο Djokovic έδειχνε να έχει τον έλεγχο στην αρχή και προηγήθηκε 2 φορές με break, στο 3-2 και στο 4-3. Ο Nadal είχε ισοφαρίσει σε 3-3, αλλά ακολούθησε ένα πολύ κακό game για τον Ισπανό από τη γραμμή του σερβίς.

Στη συνέχεια ο Djokovic έσβησε break point και έφτασε στο 5-3, αλλά ο Nadal κατάφερε να κερδίσει τα 3 επόμενα games και είχε μάλιστα set point για το 7-5. Ο Djokovic άντεξε, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί κατάφερε να επικρατήσει με 7-4 και να πάρει τελικά το πολύ σημαντικό αυτό προβάδισμα.

Κι ενώ ο Nadal προσπάθησε να αντιδράσει ξεκινώντας δυναμικά στο 4ο σετ και κάνοντας ένα break για το 2-0, ο Nole έδειχνε από άλλο πλανήτη, πιάνοντας το καλύτερό του επίπεδο μετά από 3,5 ώρες τένις! Ήταν εξωπραγματικός στο 4ο σετ ο Σέρβος, δεν έχανε σχεδόν καμία μπάλα και κατάφερε να "λυγίσει" σωματικά και πνευματικά τον Ισπανό, για να κερδίσει 6 games στη σειρά και να φτάσει εμφατικά σ' αυτό το 6-2, ολοκληρώνοντας την τεράστια νίκη του σε 4 ώρες και 11 λεπτά.

O Djokovic, ο οποίος τελέιωσε τον αγώνα με 50 winners και 37 αβίαστα λάθη, κέρδισε για 30ή φορά τον Nadal σε 58 αναμετρήσεις (30-28), στο μεγαλύτερο rivalry που έχει γνωρίσει το ανδρικό τένις.

Φέτος παραμένει ανίκητος στα Grand Slams o Nole (13-0), ο οποίος θα αγωνιστεί σε τελικό Slam διοργάνωσης 29η φορά στην καριέρα του (18-10), θα διεκδικήσει τον 19ο τίτλο του και φυσικά το 2ο Roland Garros, μετά από το 2016.

Θα διεκδικήσει επίσης τον 84ο τίτλο της καριέρας του συνολικά και αυτός θα είναι ο 120ός τελικός που θα παίξει (83-36).  

Τη μεγαλύτερη αξία βέβαια στην αποψινή νίκη του Nole, δίνει η προϊστορία του Rafa στο συγκεκριμένο τουρνουά. Θα είναι η πρώτη φορά από το 2016 που ο Nadal δε θα κερδίσει το Roland Garros, μόλις η 4η φορά σε όλη την καριέρα του, ενώ αυτή ήταν η 3η ήττα του συνολικά στο τουρνουά, σε 108 αναμετρήσεις (105-3). Οι 2 απ' αυτές είναι από τον Djokovic, το 2015 και το 2021, ενώ είχε χάσει και από τον Robin Soderling το 2009.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots