Τσιτσιπάς: "Θα αφήσω και το κορμί μου στο γήπεδο"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 - 22:10

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πανέτοιμος για μάχη μέχρι τελικής πτώσης, στον πρώτο του Grand Slam τελικό.

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Έχω δείξει πειθαρχία μέχρι τώρα. Έχω τώρα τον τελικό, που είναι κάτι συναρπαστικό. Ανυπομονώ να αφήσω όλο μου το κορμί γήπεδο", δήλωσε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου, μετά από την ιστορική του πρόκριση στον τελικό του Roland Garros.

Θυμίζουμε πως θα αντιμετωπίσει στον τελικό έναν εκ των Nadal και Djokovic: "Δεν θέλω να σκέφτομαι πως υπάρχει κάτι που το κάνει διαφορετικό εδώ για εκείνον (για τον Nadal). Θέλω να σκέφτομαι πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από χωμάτινη επιφάνεια σε χωμάτινη επιφάνεια, για παράδειγμα σ' αυτό το γήπεδο σε σχέση με τη Βαρκελώνη. Φυσικά και εδώ νιώθει καταπληκτικά. Είναι ώρα όμως να βγω εκεί έξω και να διεκδικήσω τις πιθανότητές μου, να δείξω ότι είμαι σε θέση να τον αντιμετωπίσω, ή να αντιμετωπίσω τον Novak."

Για το προβάδισμα με 2-0 σετ που έγινε 2-2, είπε: "Προσπαθούσα να έχω καλή σχέση με τον εαυτό μου, να τον "σπρώξω" σε κάτι καλό. Ήξερα ότι δεν είχα τελειώσει, είχα περισσότερα να δώσω. Έπαιζα καλύτερα και απλά έπρεπε να συγκεντρωθώ."

Για το 1ο game του 5ου σετ, στο οποίο βρέθηκε πίσω με 0-40: "Είμαι ένας άνθρωπος που μάχεται και δεν ήμουν διατεθειμένος να τα παρατήσω. Νομίζω πως έκανα κάποια πράγματα που δούλεψαν για μένα. Έμεινα ζωντανός και κατάφερα να επιστρέψω στο παιχνίδι. Ήταν ανάσα καθαρού αέρα αυτό το 1o game. Ένιωσα αναζωογονημένος και πως έπρεπε να το εκμεταλλευτώ."

Για τη συγκίνησή του στο τέλος του αγώνα: "Το Roland Garros είναι ένα ιστορικό τουρνουά. Το έβλεπα από τότε που ήμουν μικρός. Ήταν το αγαπημένο τουρνουά του τότε προπονητή μου (σ.σ. Γιώργος Σπηλιόπουλος), που μεγάλωσα μαζί του. Πάντα παρακολουθούσα αυτό το τουρνουά. Πιο πολύ συγκινήθηκα για εκείνον, επειδή κατάφερα να βρεθώ σε αυτή τη θέση. Είμαι σίγουρος πως θα είναι πολύ περήφανος για μένα. Ήταν όμως μόνο το πρώτο βήμα αυτό, δεν έχω τελειώσει ακόμα."

Για το τι σημαίνει γι' αυτόν η πρόκριση στον τελικό: "Σημαίνει πολλά. Ήταν δύσκολο ματς, γεμάτο συναισθήματα, με τόσες πολλές φάσεις για μένα. Στο τέλος ήταν μεγάλη ανακούφιση που κατάφερα να το κλείσω με τόσο καλό τρόπο. Ήταν εξαντλητικό. Ήταν δύσκολο να χειριστώ όλα αυτά τα πράγματα, να τα βάλω όλα μαζί. Κατάφερα να κλείσω το παιχνίδι όταν έπρεπε. Είμαι περήφανος, μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω και να παίζω σε αυτό το στάδιο. Είμαι ευγνώμων για κάθε αγώνα που μπορώ να δίνω. Είμαι ευλογημένος που έχω την ευκαιρία να παίζω ενάντια στους καλύτερους και να δοκιμάζω τον εαυτό μου, κάτι που πάντα ονειρευόμουν και ευχόμουν να συμβεί κάποια μέρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots