Σάκκαρη: "Σκεφτόμουν ότι ήμουν έναν πόντο μακριά - ήταν λάθος πρωτάρη" (vid)

 
Σάκκαρη: "Σκεφτόμουν ότι ήμουν έναν πόντο μακριά - ήταν λάθος πρωτάρη" (vid)
tn team Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 - 11:38

Αν και περήφανη για όλα όσα κατάφερε αυτές τις εβδομάδες στο Παρίσι, η Μαρία Σάκκαρη ήταν εμφανώς απογοητευμένη στην τελευταία της συνέντευξη για φέτος στο Roland Garros, ενώ στάθηκε πολύ στο match point που έχασε στο 5-3, 40-30 του 3ου σετ, λέγοντας πως δεν μπορούσε να το βγάλει από το μυαλό της.

"Για να είμαι ειλικρινής, αγχώθηκα. Σκεφτόμουν πως ήμουν έναν πόντο μακριά από τον τελικό και αυτό είναι λάθος πρωτάρη. Το καλό είναι πως αν ξαναβρεθώ σ' αυτή τη θέση, δε θα το ξανακάνω. Αγχώθηκα και έγινα πιο παθητική στο παιχνίδι μου. Δεν ρίσκαρα στα χτυπήματά μου, έπαιζα αμυντικά, ειδικά στους μεγάλους πόντους. Δεν μπορούσα να βρω τρόπο να κάνω break μετά το 5-5. Είναι ανθρώπινα συναισθήματα, θα πάρω ένα μάθημα απ' αυτό", είπε η Σάκκαρη, η οποία ηττήθηκε από την Barbora Krejcikova με 7-5, 4-6, 9-7, στον ημιτελικό του Roland Garros.

Για την εμπειρία της από τον ημιτελικό: "Θα με προετοιμάσει καλύτερα στο μέλλον, όπως είπα. Σκεφτόμουν ότι ήμουν πολύ κοντά όταν σέρβιρε για τη νίκη. Δε νομίζω να κάνω το ίδιο λάθος, θα βρω τρόπο να ξεγελάσω τον εαυτό μου και να μην το ξανασκεφτώ. Πέρα απ' αυτό, είναι λίγο δύσκολο να εκφράσω τι νιώθω αυτή τη στιγμή. Ήταν μια καλή πορεία, αλλά είμαι στενοχωρημένη που δεν θα είμαι στον τελικό."

Για τη συνολική της πορεία στο Roland Garros: "Είμαι περήφανη για την πορεία που έκανα, αλλά πονάει. Πονάει γιατί έφτασα τόσο κοντά. Έναν πόντο μακριά. Αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι τώρα. Υπάρχουν πολλά θετικά και αρνητικά. Πρέπει να το αποδεχτώ και να προχωρήσω, να δω πως θα τα πάω την επόμενη φορά."

Για το παιχνίδι της Krejcikova: "Ένιωσα κάποιες φορές ότι η μπάλα σταματούσε και έπρεπε εγώ να της δώσω ταχύτητα. Ήταν λίγο δύσκολο και γι' αυτό έχασα μπάλες στο ξεκίνημα. Γενικά έχει καλό παιχνίδι από την baseline, καλά βολέ, πολύ καλό σερβίς. Όταν μια παίκτρια παίζει τόσο καλά για τόσα πολλά παιχνίδια, είναι δύσκολο να την κερδίσεις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots