Roland Garros: Το πρόγραμμα της Παρασκευής

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Cédric Lecocq / FFT
tennisnews team Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 - 10:13

Ημιτελικοί των ανδρών σήμερα και έφτασε η ώρα του Στέφανου Τσιτσιπά, που θα διεκδικήσει μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Roland Garros. Στον άλλον ημιτελικό, ο Rafael Nadal θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic.

Λίγα λεπτά πριν τις 16:00, στις 15:50 ώρα Ελλάδας, θα ανοίξει το πρόγραμμα της 13ης ημέρας του φετινού Roland Garros, στο Court Philippe Chatrier.

Την ώρα εκείνη, θα αρχίσει ο πρώτος ημιτελικός του ανδρικού ταμπλό, μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Alexander Zverev, στη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε έως τώρα ο Στέφανος στην καριέρα του για να προκριθεί σε έναν τελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Θυμίζουμε πως έχει το πάνω χέρι ο Έλληνας πρωταθλητής στο rivalry με τον Zverev, καθώς τον έχει κερδισει στις 5 από τις 7 προηγούμενες συναντήσεις τους. Στο χώμα έχουν συναντηθεί άλλη μια φορά και ο Στέφανος ήταν ο νικητής, αλλά στην πιο πρόσφατη και μοναδική φετινή αναμέτρησή τους, ο Zverev ήταν εκείνος που πήρε τη νίκη, στον τελικό του Ακαπούλκο.

Θα ακολουθήσει - όχι πριν τις 18:30 ώρα Ελλάδας - ο δεύτερος ημιτελικός, ανάμεσα στον Novak Djokovic και στον Rafael Nadal. Πρόκειται φυσικά για τον αγώνα της ημέρας, στην 58η μονομαχία του μεγαλύτερου rivalry όλων των εποχών και σε έναν επαναληπτικό του περσινού τελικού, μεταξύ του πλέον κατόχου 18 Grand Slam τίτλων Novak και των 20 Slams τίτλων Rafa.

O Djokovic προηγείται οριακά στο head-2-head με 29-28 νίκες, στα Grand Slams o Nadal προηγείται με 10-6, αλλά κυρίως λόγω του Roland Garros, όπου έχει κερδίσει τον Djokovic 7 φορές σε 8 αναμετρήσεις, ενώ στο χώμα ο Ισπανός και πάλι προηγείται με 19-7 νίκες, έχοντας κερδίσει και τη πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, που ήταν φέτος στον τελικό του Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (11/06):

Court Philippe Chatrier:
15:50 Alexander Zverev [6] v. Stefanos Tsitsipas [5] ΕΡΤ 1

(όχι πριν τις 18:30)
Novak Djokovic [1] v. Rafael Nadal [3] ΕΡΤ 3

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots