Σάκκαρη: "Πολλές φορές σκέφτηκα ότι είχα πιάσει ταβάνι" (vid)

 
Σάκκαρη: "Πολλές φορές σκέφτηκα ότι είχα πιάσει ταβάνι" (vid)
tn team Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 - 19:33

Η Μαρία Σάκκαρη αποκάλυψε στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου πως πολλές φορές ήταν ανήσυχη με το τένις της και σκεφτόταν ότι είχε φτάσει στο "ταβάνι" της, αλλά αυτή τη χρονιά έχει διαψεύσει ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό. Μίλησε ακόμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον επόμενο αγώνα της με την Barbora Krejcikova.

"Πολλές φορές σκέφτηκα ότι ήμουν στο ταβάνι μου και δεν μπορούσα να ανεβώ περισσότερο στην κατάταξη, ούτε να παίξω καλύτερα στα τουρνουά. Αλλά αυτή τη χρονιά απέδειξα στον εαυτό μου πως μπορώ να παίξω πολύ καλά. Κέρδισα πολλές καλές παίκτριες. Πιθανότατα είχα και τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μου, που μου έλεγαν ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Αυτό μου έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση", είπε στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου η Σάκκαρη.

Για τον απόηχο της επιτυχίας της: "Δεν θέλω να υπερενθουσιάζομαι γιατί δεν έχω ρεπό αύριο. Πρέπει να βγω και να παίξω, οπότε πρέπει να μείνω συγκεντρωμένη. Αλλά σίγουρα είναι τεράστιο επίτευγμα. Απολαμβάνω, όπως είπα και στο γήπεδο, το τένις μου. Έχω πολλούς ανθρώπους κοντά μου που μου έλεγαν ότι θα ερχόταν αυτή τη στιγμή. Αποδείχτηκε πως είχαν δίκιο. Εγώ ήμουν αρκετά ανυπόμονη και τους ρωτούσα συνέχεια 'πότε;' Τελικά ήρθε αυτή την εβδομάδα και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό."

Για τον σημερινό αγώνα με την Iga Swiatek: "Έχω ένα πλάνο παιχνιδιού για κάθε παίκτρια, αναλόγως με το πως παίζει. Νιώθω πως έχω βαρύ forehand, ένα καλό forehand στο χώμα. Πρέπει να το χρησιμοποιώ. Σήμερα σέρβιρα επίσης πολύ καλά."

Για την επόμενη αντίπαλο, Barbora Krejcikova, από την οποία είχε ηττηθεί στο Ντουμπάι νωρίτερα αυτή τη χρονιά: "Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα παίξει καλά στο Ντουμπάι. Ήταν μια από τις καλύτερες εβδομάδες της και της αξίζουν τα εύσημα. Ήταν πάρα πολύ καλή εκείνη την εβδομάδα. Αλλά ήταν και διαφορετικές συνθήκες, γρήγορο γήπεδο, γρήγορες μπάλες. Είχα κάνει πολλά αβίαστα λάθη. Φυσικά και πιστευώ πως θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαι αισιόδοξη πως ο προπονητής μου θα μου δώσει ένα σωστό πλάνο παιχνιδιού. Μέχρι τώρα κάνω όσα μου λέει πολύ καλά. Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και εμπιστεύομαι τους σχεδιασμούς του. Πιστεύω πως θα δουλέψει πολύ καλά."

Για το ελληνικό τένις και τον Στέφανο Τσιτσιπά, που επίσης είναι στα ημιτελικά: "Πλέον σίγουρα υπάρχει (τένις στην Ελλάδα) και μπορεί και να είναι το πρώτο άθλημα στη χώρα, αφού το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ έχουν τελειώσει. Οπότε το τένις είναι στο επίκεντρο. Είμαστε πολύ κοντά με τον Στέφανο, γνωριζόμαστε από μικροί. Τον βλέπω κάθε μέρα εδώ, τρώμε κάθε βράδυ στα διπλανά τραπέζια με τις ομάδες μας. Είμαι χαρούμενη για εκείνον. Είναι συναρπαστικές στιγμές για το ελληνικό τένις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots