Ανέβασε ταχύτητα και μπήκε ημιτελικά ο Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 - 19:17

Μπορεί να έχασε για πρώτη φορά σετ στο τουρνουά από το 2019, όμως ο Rafael Nadal ανέβασε ταχύτητα, κέρδισε 9 συνεχόμενα games και επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Diego Schwartzman, για να προκριθεί στον 14ο ημιτελικό του στο Roland Garros!

Ο Diego Schwartzman κατάφερε να σταματήσει ένα σερί 36 διαδοχικών κερδισμένων σετ του Rafael Nadal στο Roland Garros, ενώ ήταν πολύ απειλητικός για 3 γεμάτα σετ, ο "Matador" όμως ανέβασε ταχύτητα όταν το χρειάστηκε περισσότερο και επιβλήθηκε του Αργεντινού με 6-3, 4-6, 6-4, 6-0.

Ήταν η 105η νίκη του Rafa στο Roland Garros (105-2) και η 14η πρόκρισή του στα ημιτελικά. Από αυτή τη φάση κι έπειτα, δεν έχει γευτεί ποτέ την ήττα στο Philippe Chatrier o Ισπανός, που έχει ρεκόρ 26-0 νίκες σε ημιτελικούς και τελικούς στο Roland Garros!

Σήμερα ο Nadal προηγήθηκε με σετ, κάνοντας 2 φορές break στο σερβίς του Schwartzman στο 1ο σετ, για να το κερδίσει με 6-3, τα πράγματα όμως έγιναν πιο επικίνδυνα στη συνέχεια για τον Ισπανό.

Στο 2ο σετ ο Schwartzman προηγήθηκε με 3-0, αλλά ο Nadal ισοφάρισε σε 3-3. Παρόλα αυτά ο Αργεντινός κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά, κρατώντας το σερβίς του για το 4-3 και αργότερα για το 5-4, ενώ στο 10ο game έκανε ένα πολύ μεγάλο break, επιστρέφοντας από το 30-0, για να γίνει ο πρώτος παίκτης από τον τελικό του 2019 και τον Dominic Thiem, που παίρνει σετ από τον Nadal στο Roland Garros.

Και στο 3ο σετ στάθηκε εξαιρετικά καλά ο Schwartzman, δείχνοντας ικανός να κάνει τη ζημιά. Ήταν μπροστά μέχρι το 4-3, ενώ γέμισε και κάποια service games του Nadal, χωρίς ωστόσο να φτάσει σε κάποιο break point. Πρώτος σε break point σ' αυτό το σετ έφτασε ο Nadal, που έκανε το break στο 9ο game, πέρασε μπροστά με 5-4 και στη συνέχεια κατέκτησε το σετ με ένα love service game.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα υπήρχε ένας παίκτης στο γήπεδο και αυτός ήταν ο Rafa. O κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων έχασε μόνο 5 πόντους στο 4ο σετ και 7 πόντους στα 9 τελευταία games του αγώνα, για να ολοκληρώσει με ένα bagel τον θρίαμβό του.

Θα είναι ο 36ος ημιτελικός του Nadal σε Grand Slam διοργάνωση, το τρίτο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era, μετά από τους 46 ημιτελικούς του Roger Federer και τους 39 του Novak Djokovic.

O Djokovic μπορεί απόψε να τους κάνει 40 και αν τα καταφέρει, θα είναι και ο αντίπαλος του Nadal σε έναν πολύ μεγάλο ημιτελικό. Θυμίζουμε πως ο Nole θα αντιμετωπίσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας τον Matteo Berrettini.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots