Πρώτος ημιτελικός και για την Krejcikova! (vid)

 
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 - 14:02

Μετά τις Tamara Zidansek και Anastasia Pavlyuchenkova, το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros πήρε η Barbora Krejcikova, που επίσης φτάνει για πρώτη φορά στην καριέρα της τόσο μακριά σε ένα Grand Slam.

Αφού κατάφερε να κερδίσει ένα πολύ δύσκολο 1ο σετ, στο οποίο βρισκόταν συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο, η Barbora Krejcikova επικράτησε της Cori Gauff με 7-6 (6), 6-3, στον πρώτο σημερινό προημιτελικό στο Court Philippe Chatrier.

Η 25χρονη Τσέχα, η οποία πραγματοποιεί με διαφορά την καλύτερη χρονιά της καριέρας της, κατάφερε να επιστρέψει στο 1ο σετ από το 0-3 και αργότερα από το 3-5. Έσβησε 5 set points συνολικά, ένα στο 4-5, 30-40, δυο στο 12ο game, όπου σέρβιρε στο 5-6, και ακόμα 2 στο tie-break, όπου έχανε με 4-6.

Κέρδισε τους 4 τελευταίους πόντους του σετ και κατέκτησε το tie-break με 8-6 από το 4-6, για να πάρει το 1ο σετ και να ανοίξει το δρόμο για τη σπουδαιότερη πρόκριση στην καριέρα της, αφού η Gauff "κατέρρευσε" πνευματικά μετά απ' αυτή την εξέλιξη και βρέθηκε πολύ γρήγορα πίσω με 5-0 στο 2ο σετ.

Δεν έχασε χωρίς μάχη πάντως η νεαρή Αμερικανίδα, που έσβησε 5 match points συνολικά και κατάφερε να μειώσει σε 5-3, όμως η Krejcikova έμεινε ψύχραιμη και με ένα love service game ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της στο 9ο game του 2ου σετ.

Από τον περασμένο Μάρτιο η Krejcikova τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί 19 νικών σε 24 αναμετρήσεις (19-5). Από το Νο.63 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να ανεβεί στο Νο.33 σε κάτι περισσότερο από 2 μήνες, ενώ μετά το Roland Garros θα βρίσκεται τουλάχιστον στο Νο.23, βελτιώνοντας κατά 10 ακόμα θέσεις τόσο την τωρινή της θέση, όσο και το career high της!

Νέο career high βεβαίως θα πραγματοποιήσει και η Gauff, η οποία μπορεί να φτάσει έως και το Νο.21 του κόσμου. Η 17χρονη μόλις Αμερικανίδα, που αγωνίστηκε στον πρώτο της Grand Slam προημιτελικό, βρίσκεται στο Νο.25 του κόσμου τώρα και θα βρεθεί στο Νο.21 αν δεν μπει στον τελικό καμία εκ των Anastasia Pavlyuchenkova και Krejcikova. Αν μπει μια από τις δυο στον τελικό θα είναι στο Νο.22 και αν μπουν και οι δυο θα βρεθεί στο Νο.23, που και πάλι θα είναι career high.  

Μέχρι στιγμής και οι τρεις ημιφιναλίστ του Roland Garros, Zidansek, Pavlyuchenkova και Krejcikova, είναι παίκτριες που δεν έχουν παίξει στα ημιτελικά ενός Grand Slam στο παρελθόν - κάτι που θα συνέβαινε βεβαίως ακόμα και αν κέρδιζε η Gauff τον πρώτο σημερινό αγώνα.

Μια κενή θέση μένει για τα ημιτελικά και θα τη διεκδικήσουν αργότερα η Μαρία Σάκκαρη με την Iga Swiatek, με την Πολωνή να είναι η μόνη παίκτρια που συνεχίζει στο τουρνουά και έχει φτάσει στο παρελθόν στα ημιτελικά - αλλά και μέχρι το τέλος βεβαίως, αφού είναι η περσινή πρωταθλήτρια στο Παρίσι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots