Τσιτσιπάς: "Έδειξα τον χαρακτήρα που θέλω να δείχνω" (vids)

 
Τσιτσιπάς: "Έδειξα τον χαρακτήρα που θέλω να δείχνω" (vids)
tn team Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 - 0:52

Στο πνευματικό κομμάτι και στον χαρακτήρα που έδειξε μέσα στον αγώνα στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά τη νέα θριαμβευτική του πρόκριση στο Παρίσι.

"Ήμουν κοντά στο 10", είπε ο Στέφανος στη συνέντευξή του για την ΕΡΤ, όταν ρωτήθηκε για το τι βαθμό θα έβαζε στην εμφάνισή του. "Έπαιξα καλά, υπήρχαν κάποιες στιγμές που η προσοχή μου δεν ήταν εκεί πέρα, που θα μπορούσα να κάνω περισσότερα. Αλλά αξιολογώ τον αγώνα ως έναν αγώνα υψηλού επιπέδου από τη μεριά μου. Έδειξα τον χαρακτήρα που θέλω να δείχνω μέσα στο γήπεδο, χωρίς παράπονα ή τίποτα τέτοιο. Ήμουν εξαιρετικός σ' αυτό το μέρος, έμεινα συγκεντρωμένος, έμεινα πιστός σ' αυτό που ήθελα να κάνω και στο τέλος επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειές μου", πρόσθεσε ο Στεφ, στις δηλώσεις του για τη δημόσια τηλεόραση μετά τη μεγάλη επικράτησή του με 3-0 σετ επί του Daniil Medvedev.

Στη συνέχεια ο Στεφ είπε λίγα λόγια και για το 10ο game του 2ου σετ, στο οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος με διπλό set point: "Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό game, θα μπορούσαν να είχαν έρθει αλλιώς τα πράγματα και να πάει διαφορετικά ο αγώνας. Μιλάω για ψυχραιμία, μιλάω για τρόπους συγκέντρωσης που εφάρμοσα καταπληκτικά σήμερα, παρόλο που υπήρχαν σημεία που άρχισε να βρίσκει τον έλεγχο και τα πατήματά του στο γήπεδο. Ήμουν σε πολύ καλή φάση ψυχολογικά, παρότι βρισκόμουν κάτω στο σκορ. Ήταν πολύ σημαντικό ότι έμεινα αφοσιωμένος στο tie-break, κυρίως στο δεύτερο, και δεν άρχισα να σκέφτομαι άλλα πράγματα."


Λίγο νωρίτερα, στην on-court συνέντευξη που πραγματοποίησε για το τουρνουά, ο Στέφανος αναφέρθηκε στον αγώνα: "Έπαιζα κόντρα σε έναν από τους καλύτερους του τουρνουά. Προσπάθησα να κρατήσω το παιχνίδι μου σε όλη τη διάρκεια, αισθανόμουν ότι έπαιζα καλά. Πιστεύω πως ήταν από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχω κάνει. Επανέρχονται πολύ ευχάριστες αναμνήσεις εδώ στο Παρίσι και προσπαθώ να φτάσω όσο πιο μακριά γίνεται."

Μίλησε και για το τελευταίο game, στο οποίο έκανε break από το 40-0: "Και οι δυο σερβίραμε καλά, δεν υπήρχαν πολλά break. Ήταν έντονο. Η διαφορά έγινε στο τέλος, που ήμουν πίσω 40-0. Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος και να μην εγκαταλείψω ούτε αυτό το game. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο."

Τέλος, ήταν λακωνικός όσον αφορά τον επόμενο αγώνα του, με τον Alexander Zverev: "Πρέπει να μείνω φρέσκος και να είμαι έτοιμος για το επόμενο ματς. Όλη η προσοχή και η συγκέντρωσή μου πλέον είναι σε αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots