LIVE: Τσιτσιπάς - Medvedev 6-3, 7-6, 7-5 (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/FFT
tennisnews team Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 - 22:37

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στα ημιτελικά του Roland Garros! Κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε του Daniil Medvedev με 3-0 σετ και προκρίθηκε για 4η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά ενός Grand Slam.

1ο ΣΕΤ

Ο Τσιτσιπάς έκανε το τέλειο ξεκίνημα στον προημιτελικό του Roland Garros, "έσπασε" το σερβίς του Medvedev στο 4ο μόλις game και πέρασε μπροστά με 3-1. Ένα εξαιρετικό 1ο σετ για τον Έλληνα πρωταθλητή, που στο σερβίς του έχασε μόλις 4 πόντους και χρειάστηκε μόνο μισή ώρα, για να φτάσει σε αυτό το 6-3.

Με 11 winners και 6 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το 1ο σετ ο Στέφανος, ενώ ο Medvedev είχε 6 winners και 12 αβίαστα λάθη. 11 περισσότερους πόντους (31-20) κέρδισε ο πρωταθλητής μας από τον αντίπαλό του.

2ο ΣΕΤ

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πιο δυνατά και σ' αυτό σετ και προηγήθηκε με break στο 3-1. Ο Medvedev όμως κατάφερε να κερδίσει τα 3 επόμενα games, στο καλύτερό του διάστημα στον αγώνα μέχρι στιγμής, για να πάρει αυτός το προβάδισμα με 4-3 (χωρίς break) στο 2ο σετ.

Από 3 ισοπαλίες πέρασε το επόμενο service game του Ρώσου, όχι όμως από break point. Τελικά το προστάτευσε και έκανε το υπέρ του 5-4, υποχρέωνοντας τον Τσιτσιπά να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ.

Μεγάλο κράτημα σερβίς στη συνέχεια για τον Στέφανο, που έσωσε διπλό set point από το 4-5, 15-40 και με 4 διαδοχικούς πόντους ισοφάρισε σε 5-5. Οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα love service game έπειτα, κι έτσι το 2ο σετ οδηγήθηκε σε tie-break.

Ο Τσιτσιπάς κάνει ένα εκπληκτικό tie-break και το κατακτά με 7-3. Πολύ σημαντικό σετ για τον Στέφανο, δεδομένου και ότι λίγο νωρίτερα κλήθηκε να αντιμετωπίσει διπλό set point.

ΣΕΤ 3

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σβήσει 2 ακόμα break points στο ξεκίνημα του 3ου σετ, από ένα σε 1ο και 3ο game, για να κάνει το υπέρ του 1-0 και 2-1 αντίστοιχα. Ακολούθησαν 2 χαμένες ευκαιρίες του Τσιτσιπά για το 3-1, αλλά ήταν η σειρά του Medvedev να σβήσει break points και να κρατήσει το σερβίς του για το 2-2.

Στο 5ο game τελικά το break ήρθε για το Νο.2 του ταμπλό, που στην 3η του ευκαιρία στο game και στην 5η του συνολικά στο σετ, έκανε το break που για πρώτη φορά σε ένα σετ του δίνει το προβάδισμα με 3-2.

Ο Medvedev δεν εκμεταλλεύεται ωστόσο για αρκετή ώρα το break και κάνει ένα άσχημο game από τη γραμμή του σερβίς. Ήταν και εκεί ο πολύ σταθερός Στέφανος για να το αξιοποιήσει και να κάνει break με love, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Ο Medvedev σέρβιρε με επιτυχία για να μείνει στο τουρνουά στο 10ο game (4-5) και θα πρέπει να το κάνει και δεύτερη φορά στο 12ο game (5-6).

ΤΕΛΟΣ! Ο Τσιτσιπάς κάνει ξανά break στο σερβίς του Medvedev, επιστρέφοντας μάλιστα από το 40-15, για να πάρει το 3ο σετ με 7-5 και μια θριαμβευτική straight sets νίκη απέναντι σε έναν από τους δυσκολότερους αντιπάλους που είχε ποτέ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots