4άδα ο σαρωτικός Zverev! (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 - 20:42

Ο Alexander Zverev ήταν και σήμερα σαρωτικός, δεν έχασε σετ ούτε από τον Alejandro Davidovich Fokina, για να πάρει μέσα σε 96 λεπτά την πρώτη του πρόκριση για τα ημιτελικά του Roland Garros!

Μέσα σε 1 ώρα και 36 λεπτά, ο Alexander Zverev "εξουδετέρωσε" και τον Alejandro Davidovich Fokina, για να πάρει μια εμφατική νίκη με 6-4, 6-1, 6-1 που τον έστειλε στον πρώτο του ημιτελικό στο Roland Garros.

Με 24 winners και 16 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Zverev, ο οποίος είχε χρειαστεί να επιστρέψει από το 0-2 σετ στον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά, ενάντια στον Oscar Otte. Έκτοτε δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ, έχοντας κερδίσει 15 συνεχόμενα σετ στα γήπεδα του Roland Garros.

To 1ο σετ δεν ήταν τόσο εύκολο για τον Zverev, που υπέστη break στο 1ο και στο 5ο game, για να μείνει πίσω με 0-1 και 2-3 αντίστοιχα. Και στα δυο break είχε άμεση απάντηση, ενώ στο 8ο game έκανε ακόμα ένα break, για να βρεθεί για πρώτη φορά σε θέση ισχύος στο σετ, στο 5-3. Ο Davidovich Fokina έκανε το break back και μείωσε σε 5-4, όμως ο Zverev έκλεισε το σετ στο 10ο game, με το 4ο προσωπικό του break και το 7ο συνολικά σε αυτά τα 10 games του 1ου σετ!

Μετά από αυτό το αμφίρροπο και κλειστό 1ο σετ, ο Davidovich Fokina φάνηκε να "λυγίζει" πνευματικά και να μην μπορεί να σταθεί στο ίδιο επίπεδο. Αντίθετα, ο Zverev ανέβασε κι άλλο το δικό του επίπεδο και στα δυο επόμενα σετ έχασε μόνο 2 games, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου σ' αυτή την ούτως ή άλλως σπουδαία πρόκριση.

Μετά από δυο χαμένους προημιτελικούς, το 2018 και το 2019, ο Zverev προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Roland Garros, ενώ συνολικά θα είναι ο 3ος του ημιτελικός σε ένα Grand Slam, μετά το Australian Open του 2020 (ημιτελικός) και το US Open της ίδιας χρονιάς (τελικός).

Ο Zverev θα περιμένει τον αποψινό - και τελευταίο - αγώνα της ημέρας, ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Daniil Medvedev, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots