Σάκκαρη: "Ο Στέφανος έχει πολύ υψηλό τενιστικό IQ" (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Clément Mahoudeau/FFT
tn team Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 - 18:11

Η Μαρία Σάκκαρη ανταπέδωσε τα πολύ όμορφα λόγια που είχε πει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για εκείνη πριν από 2 μέρες, εξυμνώντας την ευφυΐα του μέσα στο γήπεδο και παρομοιάζοντας το παιχνίδι του με... video game!

Την Κυριακή, ο Τσιτσιπάς είχε πει στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του με τον Pablo Carreno Busta, πως εκτός από ανδρικό τένις παρακολουθεί και γυναικείο και πως μαθαίνει πολλά απ' αυτό. Είχε κάνει και μια ξεχωριστή αναφορά στη Σάκκαρη.

"Πολλές φορές, αν νιώθω ότι θέλω να μάθω κάτι, να προσθέσω κάτι στο παιχνίδι μου, δεν βλέπω μόνο ανδρικό τένις. Μαθαίνω και από τις γυναίκες στο YouTube και η πρώτη που θέλω να βλέπω είναι η Μαρία. Παίρνω και εγώ παράδειγμα από αυτήν, με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ ως παίκτης. Νομίζω πως μπορώ να πάρω πολλά και από τις γυναίκες. Ο τρόπος που παλεύει η Μαρία, ο τρόπος που παίζει είναι εκπληκτικός και διαφορετικός από τις περισσότερες τενίστριες. Είναι ακόμα στην αρχή της καριέρας της και έχει πολλές πιθανότητες να κάνει απίστευτα πράγματα στο άθλημα. Απλώς δεν έχει έρθει ακόμα αυτή τη στιγμή, είμαι όμως σίγουρος ότι δεν είναι πολύ μακριά. Την αγαπώ πολύ, της συμπαραστέκομαι και θέλω το καλύτερο για εκείνη", είχε αναφέρει σχετικά ο Στέφανος.

Τα λόγια αυτά έφτασαν και στα αυτιά της Σάκκαρη, που στη χθεσινή της συνέντευξη, μετά τη σπουδαία νίκη επί της Sofia Kenin, ανταπέδωσε τα πολύ καλά λόγια του Στέφανου: "Είδα τι είπε ο Στέφανος και πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό. Είναι αμοιβαία τα αισθήματα. Και οι δυο χαιρόμαστε πάρα πολύ για τον καθένα. Ο Στέφανος έχει πολύ υψηλό τένις IQ και πολύ συγκεκριμένο. Ο τρόπος που παίζει κάθε μπάλα είναι λες και έχεις ένα joystick και παίζει PlayStation. Και γω παρακολουθώ και προσπαθώ να μάθω πράγματα μέσα από εκείνον, ειδικά τώρα στο χώμα, που είναι και το συγκεκριμένο τουρνουά."

Απόψε, στις 22:00 ώρα Ελλάδας, ο Στέφανος θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros απέναντι στον Daniil Medvedev, ενώ το ίδιο θα κάνει και η Μαρία, αύριο στις 14:00 ώρα Ελλάδας, απέναντι στην Iga Swiatek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots