"Φορτσάρει" για 14ο ο Rafa! (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/FFT
tn team Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 - 20:45

O Rafael Nadal έχανε με 3-5 στο 1ο σετ από τον Jannik Sinner, αλλά κέρδισε τα 16 από τα 19 επόμενα games και ισοπέδωσε τον Ιταλό με 3-0 σετ, για να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τον 14ο τίτλο του στο Roland Garros!

Ούτε φέτος ο Jannik Sinner κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Rafael Nadal, που για 2η διαδοχική χρονιά ήταν ο παίκτης που τερμάτισε την πορεία του νεαρού Ιταλού στο Roland Garros, κερδίζοντάς τον με 7-5, 6-3, 6-0.

Ο Rafa, ο οποίος είχε κερδίσει και πέρσι με 3-0 σετ τον Sinner στα προημιτελικά, αυτή τη φορά έπαιξε με τον ταλαντούχο Ιταλό στον 4ο γύρο και εξασφάλισε χάρη σ' αυτή τη νίκη την είσοδό του στην τελική 8άδα του Roland Garros, για 15η φορά στην καριέρα του. 

Αύξησε ακόμα περισσότερο τα απίστευτα νούμερα του στο Παρίσι ο Ισπανός, ο οποίος μετράει πια 32 διαδοχικές νίκες στο Roland Garros, 35 κερδισμένα σετ στη σειρά και συνολικά έφτασε τις 104 νίκες, σε 106 αναμετρήσεις (104-2)!

Είναι πραγματικά απίστευτη η κυριαρχία του στο συγκεκριμένο τουρνουά και όσο πλησιάζει προς το τέλος του παίζει όλο και καλύτερα, "φορτσάροντας" για τον 14ο τίτλο του στο Παρίσι και το 21ο Grand Slam της καριέρας του.

Στο ξεκίνημα πάντως της αναμέτρησης δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα για τον Nadal, που παρόλο που προηγήθηκε με 2-0 στα πρώτα λεπτά, έχασε 4 games στη σειρά από έναν εξαιρετικό Sinner, που βρέθηκε μπροστά με 4-2 και αργότερα με 5-3.

Ο Nadal ωστόσο πάτησε το γκάζι και αντίθετα ο Sinner φάνηκε να χάνει τον εαυτό του μόλις έφτασε κοντά στην κατάκτηση του σετ, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να κερδίσει τα 4 τελευταία games του 1ου σετ και συνολικά 8 games στη σειρά, για να φτάσει στο 7-5, 4-0!

Ο Sinner έδειξε ξανά σημάδια ζωής, καθώς "μάζεψε" τη διαφορά στο 2ο σετ και από το 4-0 μείωσε σε 4-3. Ο Rafa ωστόσο ανέλαβε και πάλι κυριαρχικό ρόλο στο ματς πολύ σύντομα και δεν έχασε ούτε ένα game έως το τέλος του, κάνοντας άλλο ένα σερί 8 διαδοχικών games.

2 ώρες και 17 λεπτά χρειάστηκε ο Nadal για να πανηγυρίσει την 104η νίκη του στο Roland Garros, διατηρώντας συγχρόνως και το απόλυτο των κερδισμένων σετ στη διοργάνωση. Θυμίζουμε πως έχασε το τελευταίο του σετ στο τουρνουά από τον τελικό του 2019, όταν κέρδισε με 3-1 τον Dominic Thiem.

Για τα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τον Diego Schwartzman, που επίσης μέχρι τώρα δεν έχει χάσει κανένα σετ και κάνει με διαφορά το καλύτερο τουρνουά του στη φετινή σεζόν. Νωρίτερα σήμερα, ο Αργεντινός κέρδισε τον Jan-Lennard Struff με 7-6 (9), 6-4, 7-5, κάνοντας μια απίθανη επιστροφή από το 1-5, 15-40 στο 1ο σετ!

Ο Nadal πάντως έχει αρκετά καλή παράδοση κόντρα στον Schwartzman, αφού τον έχει κερδίσει στις 10 από τις 11 προηγούμενες συναντήσεις τους. Στο Roland Garros έχουν παίξει άλλες 2 φορές. Ο Nadal επικράτησε και τις δυο, στα προημιτελικά του 2018 με 3-1 σετ και στα ημιτελικά του 2020 με 3-0 σετ. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots