Σάκκαρη: "Έχω μείνει άφωνη" (vid)

 
Σάκκαρη: "Έχω μείνει άφωνη" (vid)
tn team Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 - 18:40

Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίας Σάκκαρη, μετά τον νέο πολύ μεγάλο θρίαμβο στο Παρίσι.

"Έχω μείνει άφωνη. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά, αγαπώ το Παρίσι και περνάω υπέροχα εδώ. Δεν θέλω να φύγω. Θα προσπαθήσω το καλύτερό μου για να μείνω ως το τέλος", ήταν τα πρώτα λόγια της Μαρίας στην on-court συνέντευξη που έδωσε στη Marion Bartoli.

"Απολαμβάνω το παιχνίδι και το χρόνο που περνάω στο γήπεδο. Το προηγούμενο παιχνίδι μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Το είδατε και σήμερα. Σήμερα ήρθα και ήμουν έτοιμη για μάχη. Ήρθα, έπαιξα και κέρδισα", πρόσθεσε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Λίγο μετά, στις δηλώσεις της για την ΕΡΤ, η Μαρία μίλησε και για το παιχνίδι, στο οποίο έδειξε μια νευρικότητα τα τελευταία λεπτά, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει: "Θα ακουστεί λίγο περίεργο, αλλά δεν έπαιξα το καλύτερο τένις που θα μπορούσα, ειδικά στο 2ο σετ που αγχώθηκα λίγο. Το πιο σημαντικό είναι ότι βρήκα τρόπο να κλείσω το ματς παρά το άγχος και το στρες. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι η πρώτη μου φορά στα προημιτελικά."

Είναι η πρώτη πρόκριση για τη Σάκκαρη σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, αλλά και η πρώτη φορά για μια Ελληνίδα στην ιστορία της open era, κάτι που πληροφορήθηκε "στον αέρα": "Είναι μια μεγάλη στιγμή και για μένα προσωπικά. Έχω πολύ καλά παραδείγματα από τους άλλους Έλληνες τενίστες, από τη Λένα και τον Στέφανο. Μπορεί να μην έχουμε μεγάλη παράδοση στο τένις, αλλά σίγουρα έχουμε μεγάλους πρωταθλητές."

Τέλος, η Μαρία έστειλε και το μήνυμά της στους Έλληνες φιλάθλους, αλλά και στην οικογένειά της που την παρακολουθούν και την υποστηρίζουν από την Ελλάδα: "Την Ελλάδα την αγαπώ, είναι ίσως ο μεγαλύτερος λόγος που παίζω τένις, μετά την οικογένειά μου. Κι αυτούς τους αγαπώ και στέλνω την αγάπη μου, ειδικά στον παππού και στη γιαγιά, γιατί το Roland Garros έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που κάθονται και μας βλέπουν κάθε μέρα, είναι πολύ σημαντική η υποστήριξή τους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots