Πρώτος προημιτελικός GS για τον Davidovich Fokina (vid)

 
Alejandro Davidovich Fokina
Alejandro Davidovich Fokina © Corinne Dubreuil / FFT
tn team Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 - 21:59

O Alejandro Davidovich Fokina επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Federico Delbonis και προκρίθηκε στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας του!

Ο Davidovich Fokina κέρδισε τον Delbonis με 6-4, 6-4, 4-6, 6-4 σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros. Θα είναι ο πρώτος προημιτελικός του σε μια Grand Slam διοργάνωση και φυσικά ο σημαντικότερος της καριέρας του.

Ο Ισπανός, ο οποίος γιόρτασε χθες τα 22α γενέθλιά του, έμεινε πίσω με 1-3 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όμως κέρδισε τα 10 από τα 12 επόμενα games, για να αποκτήσει ένα μεγάλο προβάδισμα με 6-4, 5-1.

Παρόλα αυτά, το παιχνίδι μετατράπηκε ξανά σε μάχη. Ο Delbonis έσβησε ένα set point στο 7ο game και ακόμα δυο στο 9ο game, για να μειώσει σε 5-4! Ήταν μάλιστα μπροστά με 15-30 στο επόμενο game, όμως ο Davidovich Fokina κατάφερε να κερδίσει τους 3 επόμενους πόντους και να μην κινδυνέψει περισσότερο να χάσει μέσα από τα χέρια του το σετ.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν πάντως για τον Ισπανό, που ήταν μπροστά με break στο 4-3 του 3ου σετ και δυο service games μακριά από την πρόκριση. Ο Delbonis ωστόσο έκανε 2 break στη σειρά και "γύρισε" το 3ο σετ, το οποίο κέρδισε με 6-4.

Τέλος καλό, όλα καλά για τον 22χρονο, που έκανε ξανά break στο 7ο game του 4ου σετ, πέρασε μπροστά με 4-3 και αυτή τη φορά έμεινε μπροστά ως το τέλος, παρότι χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 και να σβήσει 4 break points στο τελευταίο game του ματς, πριν κάνει το 6-4.

Ο Davidovich Fokina είχε προκριθεί πριν λίγους μήνες στον πρώτο του προημιτελικό σε ένα Masters 1000 τουρνουά, στο Monte-Carlo. Πλέον προκρίθηκε και σε έναν προημιτελικό σε Grand Slam, κάνοντας όλο και καλύτερη τη φετινή του χωμάτινη σεζόν.

Θα περιμένει τον τελευταίο αγώνα της ημέρας, μεταξύ του Alexander Zverev και του Kei Nishikori, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον επόμενο αγώνα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots