Νικηφόρο ντεμπούτο για τη Μιχαέλα στο Roland Garros! (vids)

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη
tn team Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 - 20:49

H Μιχαέλα Λάκη επέστρεψε από το 0-3 στο 3ο σετ και κατάφερε να πάρει μια πολύ σπουδαία νίκη επί της Alina Shcherbinina, συνδυάζοντας με νίκη το ντεμπούτο της στο Roland Garros και στα Grand Slams τουρνουά!

Μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης στο Court 6 του Roland Garros, η Μιχαέλα Λάκη κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της κατά ένα χρόνο μεγαλύτερής της (17χρονης) Alina Shcherbinina με 7-5, 5-7, 6-3 και να προκριθεί στον 2ο γύρο του μονού κοριτσιών του Roland Garros. 

Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του, με τη Μιχαέλα να έχει αρκετές χαμένες ευκαιρίες για break στο 1ο σετ, στο οποίο οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι, ανταλλάζοντας από ένα break στο ξεκίνημα (1-1) και έκτοτε κρατώντας και οι δυο τα σερβίς τους. Τελικά, μετά από 6 χαμένες ευκαιρίες - και ενώ στο δικό της σερβίς δεν είχε απειληθεί - η Λάκη κατάφερε να κάνει το 2ο break, χάρη στο οποίο κέρδισε το 1ο σετ με 7-5.

Οι 3 τελευταίοι πόντοι του 1ου σετ:

 
Το 2ο σετ ξεκίνησε όπως και το 1ο, με τις δυο παίκτριες να κάνουν από ένα break. Η Λάκη ήταν η πρώτη που κράτησε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 2-1 και σε εκείνο το σημείο η Shcherbinina πήρε ιατρικό τάιμ άουτ λόγω ενοχλήσεων στον αριστερό της καρπό, με αποτέλεσμα να σταματήσει τον ρυθμό της Ελληνίδας παίκτριας.

Το σετ συνεχίστηκε και οι δυο παίκτριες πήγαιναν πάλι χέρι-χέρι ως το τέλος του, όταν η Ρωσίδα έκανε ένα πολύ σημαντικό break, που την έβαλε μπροστά με 6-5. Λίγο μετά κράτησε και το σερβίς της για το 7-5 και την κατάκτηση του σετ.

Η Shcherbinina πήρε το momentum του αγώνα και η Λάκη έκανε αρκετά λάθη σε εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα η Ρωσίδα να βρεθεί μπροστά μέχρι και με 3-0, 30-15 στο σερβίς της! Η Μιχαέλα ωστόσο δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να "γυρίσει" το game και να κάνει μια επική ανατροπή από εκείνο το σημείο κι έπειτα, κερδίζοντας 6 συνεχόμενα games και φτάνοντας στην πολύ μεγάλη νίκη. 

Το match point:


Μετά απ' αυτή την εξαντλητική μάχη, η Μιχαέλα θα έχει ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης, αφού πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο πάλι αύριο το μεσημέρι. Περίπου στις 13:30 ώρα Ελλάδας, στον δεύτερο αγώνα του Court 8, θα αντιμετωπίσει για τον 2ο γύρο την ελληνικής καταγωγής Σοφία Κωστούλα από το Βέλγιο, Νο.12 του ταμπλό και Νο.14 στην παγκόσμια κατάταξη U18 της ITF. Θυμίζουμε πως οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί πριν μερικές εβδομάδες στον τελικό του Grade 1 τουρνουά του Πλόβντιβ στη Βουλγαρία, με τη Μιχαέλα τότε να παίρνει μια πολύ μεγάλη νίκη, με 6-2, 3-6, 6-2.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots