Federer: "Δεν ξέρω αν θα παίξω με τον Berrettini" (vid)

 
Federer: "Δεν ξέρω αν θα παίξω με τον Berrettini" (vid)
tn team Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 - 8:50

Ο Roger Federer αποκάλυψε πως δεν περίμενε να φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο του Roland Garros και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει στον επόμενο αγώνα, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος και υγιής στη σεζόν του γρασιδιού.

Μετά τον αγώνα του με τον Dominik Koepfer, τον οποίο κέρδισε έπειτα από 4 πολύ κλειστά σετ σε 3 ώρες και 36 λεπτά, ο Federer εξήγησε πως δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο, δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσει το γόνατό του και αν αξίζει το ρίσκο να συνεχίσει στο Roland Garros, εφόσον σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα ξεκινάει το τουρνουά του Χάλε, το βασικό τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του Wimbledon.  

"Συζητάμε γι' αυτούς τους αγώνες με την ομάδα μου, τους αναλύουμε και βλέπουμε στη συνέχεια τι θα ακολουθήσει. Πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να παίζω ή όχι, αν το ρίσκο δεν είναι αρκετά μεγάλο αυτή τη στιγμή για να συνεχίσω να το πιέζω, ή αν απλά ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκουραστώ.

Δεν υπάρχει κενή εβδομάδα ανάμεσα σ' αυτό το τουρνουά και στο Χάλε, όπως γίνεται συνήθως, οπότε πρέπει να υπολογίσω ποιο θα είναι το καλύτερο πράγμα να κάνω με γνώμονα το Wimbledon", είπε ο Federer στα ελβετικά media, στη συνέντευξη Τύπου του στα γαλλικά.

Θυμίζουμε πως το Roland Garros αναβλήθηκε για μια εβδομάδα κι έτσι ένα από τα τουρνουά που σκοπεύει να αγωνιστεί ο Federer, το 500άρι του Χάλε, ξεκινάει σε 8 μόλις μέρες. Όπως είχε πει και νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, δεν περίμενε πως θα έκανε 3 νίκες στο Παρίσι και πως θα έφτανε τόσο μακριά.

"Μετά από κάθε αγώνα μου εδώ, όπως και στη Γενεύη, πρέπει να κάνω μια επανεκτίμηση της κατάστασης το επόμενο πρωί, αναλόγως με το πως ξυπνάω και πως νιώθω το γόνατό μου. Όπως εξήγησα και προηγουμένως, δεν είχα βρεθεί συνεχόμενα στο γήπεδο για 2,5 ώρες και μετά πάλι για 3,5 ώρες ξανά, δεν το έκανα ούτε στην προπόνηση αυτό. Για μένα, δεν είναι φυσιολογικό να είμαι στο γήπεδο για 3,5 ώρες. Όσοι έχουν κάνει την ίδια επέμβαση, καταλαβαίνουν τι λέω", πρόσθεσε ο Ελβετός, καταλήγοντας:

"Θα ήθελα να είμαι στη θέση του Rafa ή του Novak, που το σκεπτικό τους λίγο-πολύ είναι: 'Νιώθω καλά, παίζω καλά, κερδίζω'. Εγώ δεν έχω αυτό το συναίσθημα αυτή τη στιγμή. Τα βλέπω αυτά σαν σκαλοπάτια, για κάτι που έχει μεγάλη σημασία για μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots