Κέρδισε και περιμένει Nadal o Sinner (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 - 17:21

O Jannik Sinner έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του στο Roland Garros και προκρίθηκε στον 4ο γύρο, όπου είναι πιθανό να βρει μπροστά του τον 13 φορές πρωταθλητή, Rafael Nadal.

Ο 19χρονος Ιταλός έκανε και σήμερα έναν πολύ καλό αγώνα, για να επιβληθεί του Mikael Ymer με 6-1, 7-5, 6-3 και να εξασφαλίσει την παρουσία του στους "16" του παρισινού Grand Slam.

O Sinner ήταν εκείνος που πήρε τις περισσότερες πρωτοβουλίες στο court και ολοκλήρωσε το ματς με 44 winners και 45 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Ymer είχε 20 winners και 30 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και το κατέκτησε με 6-1, στο 2ο σετ όμως ο Ymer έκανε πρώτος break και βρέθηκε μπροστά με 5-3. Ο Sinner έσβησε ένα set point στο 10ο game και κατάφερε λίγο μετά να κάνει το break, για να ισοφαρίσει σε 5-5 και με δεύτερο διαδοχικό break να "κλέψει" λίγο αργότερα και το σετ, μέσα από τα χέρια του Σουηδού.

Στο 3ο σετ, αφού αμφότεροι έχασαν πολλές ευκαιρίες για break στα πρώτα games, o Sinner ήταν εκείνος τελικά που έφτασε στο break που έκρινε τη διαφορά, για να προηγηθεί σε κομβικό σημείο με 5-3 και να σερβίρει επιτυχώς για τη νίκη στο επόμενο game.

Αυτή ήταν η 7η νίκη του Sinner στα γήπεδα του Roland Garros, σε 8 αναμετρήσεις. Θυμίζουμε πως πέρσι, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, όπου τον σταμάτησε ο Rafael Nadal.

Τον Nadal ενδέχεται να αντιμετωπίσει και στον επόμενο αγώνα του, στον 4ο γύρο, εφόσον και ο Ισπανός επιβεβαιώσει τα προγνωστικά απέναντι στον Cameron Norrie.

Νωρίτερα σήμερα, ο Diego Schwartzman επιβλήθηκε του Philipp Kohlschreiber με το εμφατικό 6-4, 6-2, 6-1 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο χωρίς να έχει χαμένο σετ. Ο Αργεντινός κάνει το καλύτερο τουρνουά του στη χρονιά έως τώρα και θα διεκδικήσει την 3η του πρόκριση στα προημιτελικά του Παρισιού απέναντι στον Jan-Lennard Struff.

Ο Struff κάνει επίσης μια πολύ εντυπωσιακή πορεία και σταμάτησε σήμερα την προσπάθεια του 18χρονου Carlos Alcaraz, κερδίζοντάς τον με 6-4, 7-6 (3), 6-2. Θυμίζουμε πως ο Struff είχε κερδίσει στον 1ο γύρο τον Andrey Rublev στα 5 σετ και έκτοτε δεν έχει χάσει άλλο σετ, για να μπει για 1η φορά στους "16" του Γαλλικού Όπεν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots