Ένα ακόμα ρεκόρ για τον Federer στο Roland Garros

 
Roger Federer
Roger Federer © Roland Garros / FFT
tn team Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 - 13:30

O Roger Federer έσπασε αθόρυβα ακόμα ένα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, με τις δυο νίκες που έκανε στο Roland Garros.

Μετά τις νίκες του απέναντι στους Denis Istomin και Marin Cilic, o Federer έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros στην ιστορία της open era.

Επιπλέον, έγινε ο 9ος μεγαλύτερος παίκτης που το κάνει γενικά σε κάποιο Grand Slam στην ιστορία της open era, δηλαδή από το 1968, ενώ και οι 8 προηγούμενοι, Frank Sedgman, Pancho Segura, Ken Rosewall, Pancho Gonzales, Mervyn Rose, John McDonald, Mal Anderson και Barry-Phillips Moore, το έκαναν την περίοδο 1968-1978.

Αυτό σημαίνει πως ο Federer, στην ηλικία των 39 ετών και 10 μηνών, είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που φτάνει στον 3ο γύρο ενός Grand Slam από το 1978, δηλαδή εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Roland Garros του 2021 έγινε το 80ό Grand Slam στο οποίο λαμβάνει μέρος ο Federer, που έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που φτάνει αυτό το ορόσημο. Δεύτερος σε συμμετοχές, είναι ο επίσης ενεργός Feliciano Lopez, που έχει παίξει σε 77 Grand Slams και είναι 1,5 μήνα μικρότερος από τον Ελβετό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots