Πέρασε τον Isner και μπήκε 16άδα ο Στεφ (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corrine Dubreuil / FFT
tn team Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 - 0:49

O Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, αλλά βρήκε τις λύσεις απέναντι στα πολύ δύσκολα σερβίς του John Isner και εξασφάλισε την παρουσία του στους "16" του Roland Garros.  

Δεν είχε καθόλου εύκολο βράδυ ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι σε έναν πολύ καλό John Isner, όμως από τα μέσα του 2ου σετ κι έπειτα άρχισε να κερδίζει έδαφος και να βρίσκει όλο και περισσότερες λύσεις στα σερβίς του Αμερικανού "γίγαντα", τον οποίο τελικά υπέταξε με 5-7, 6-3, 7-6 (3), 6-1.

Ο Στέφανος βελτίωσε το ρεκόρ του απέναντι στον Isner στο 4-2 νίκες, ενώ πλέον τον έχει κερδίσει 4 φορές στη σειρά. Επίσης έφτασε τις 36 νίκες στη φετινή χρονιά (36-8), στην οποία έχει τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στο tour, με διαφορά από τον δεύτερο Andrey Rublev (29-9).

Σε έναν αγώνα που όπως ήταν φυσικό είχε πολλούς σύντομους πόντους και ελάχιστα break points, ο Isner μπήκε πολύ καλά και κατάφερε να κάνει και το break στο 11ο game, χάρη στο οποίο προηγήθηκε με 6-5 και λίγο μετά κέρδισε το 1ο σετ με 7-5.

Ο Στέφανος ήταν αισθητά καλύτερος στα 3 επόμενα σετ, δείχνοντας από τις αρχές κιόλας του 2ου σετ ότι είχε κερδίσει έδαφος στο παιχνίδι, πιέζοντας αρκετά το σερβίς του Isner. Ο Αμερικανός επέστρεψε από το 0-40 στο 4ο game για να ισοφαρίσει σε 2-2 και από το 0-30 στο 6ο game, πριν ισοφαρίσει σε 3-3, τελικά όμως το break ήρθε για τον Στέφανο στο 8ο game, για να περάσει μπροστά με 5-3 και με love service game να κλείσει το 2ο σετ.

Κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασε σε break point στο 3ο σετ, με τον Στέφανο να δείχνει πάντως την ανωτερότητά του στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3. Στη συνέχεια πήρε και το γρήγορο break στο 4ο σετ, στο οποίο κυριάρχησε απολύτως και κατέκτησε πολύ σύντομα με 6-1.

Για 3η διαδοχική χρονιά προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Roland Garros o Στέφανος, ο οποίος ήταν ημιφιναλίστ στα δυο τελευταία Grand Slams του tour, το περσινό Roland Garros και το Australian Open.

Θα διεκδικήσει την Κυριακή την 4η πρόκρισή του σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, απέναντι στον Pablo Carreno Busta, που κέρδισε νωρίτερα τον Steve Johnson με 6-4, 6-4, 6-2.

Άλλες δυο φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Τσιτσιπάς και Carreno Busta, με τον Έλληνα παίκτη να είναι νικητής και στις δυο. Στη Βαρκελώνη, σε χωμάτινη επιφάνεια το 2018 είχε κερδίσει τον Ισπανό με 7-5, 6-3 στα ημιτελικά, ενώ τον είχε κερδίσει ξανά σε σκληρή επιφάνεια, στον 1ο γύρο του Ντουμπάι το 2020, με 7-6 (1), 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots