Πήρε φόρα ο Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Cédric Lecocq/FFT
tn team Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 - 18:43

Σε κάθε παιχνίδι και καλύτερος παρουσιάζεται ο Daniil Medvedev, ο οποίος συνέτριψε τον Reilly Opelka με 3-0 σετ σε 98 λεπτά και πήρε με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Roland Garros.

O Daniil Medvedev, ο οποίος δεν είχε πετύχει καμία νίκη έως τώρα στην καριέρα του στο Roland Garros, ολοκλήρωσε την πρώτη του εβδομάδα στο τουρνουά με 3 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και μόλις ένα χαμένο σετ.

Για τον 3ο γύρο, επιβλήθηκε του Reilly Opelka με 6-4, 6-2, 6-4, για να πάρει μέσα σε 1 ώρα και 38 λεπτά την πρόκριση για τους "16" καλύτερους της διοργάνωσης.

Ο 25χρονος Ρώσος, Νο.2 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, πέτυχε 10 άσους και 28 winners, ενώ υπέπεσε σε 16 αβίαστα λάθη. Ακόμα πιο εντυπωσιακοί ήταν οι αριθμοί του από την επιστροφή, καθώς άφησε τον Opelka στους 5 άσους, ενώ "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του Αμερικανού και είχε συνολικά 16 break points στο παιχνίδι!

Και ενώ ο Opelka έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε με 3-1, ο Medvedev κατάφερε να πάρει τα 9 από τα 10 επόμενα games και πολύ γρήγορα να βρεθεί μπροστά με 6-4, 4-0. Και στο 3ο σετ "έσπασε" νωρίς το σερβίς του Αμερικανού και προηγήθηκε με 3-1, για να μείνει μπροστά ως το τέλος και να φτάσει σ' αυτή τη γρήγορη και εμφατική νίκη.

Ο Medvedev κάνει σίγουρα το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του στο χώμα και δείχνει ικανός για να φτάσει ακόμα πιο μακριά. Στον 4ο γύρο, θα αντιμετωπίσει τον Cristian Garin, που κέρδισε τον Marcos Giron με 6-1, 5-7, 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots