Έπος του Davidovich Fokina και είσοδος στους "16" (vid)

 
Έπος του Davidovich Fokina και είσοδος στους "16" (vid)
tn team Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 - 17:42

O Alejandro Davidovich Fokina έβγαλε εκτός Roland Garros τον Casper Ruud, μετά από μια επική μονομαχία στα 5 σετ που ξεπέρασε τις 4,5 ώρες!

Ο Davidovich Fokina κατάφερε να μείνει μαζί με τον Ruud ως το τέλος και τελικά να τον κερδίσει κιόλας, με 7-6 (3), 2-6, 7-6 (6), 0-6, 7-5, έπειτα από ένα σπουδαίο ματς στο Court 14 του Roland Garros.

Ο 21χρονος Ισπανός δεν ήταν το φαβορί στο ματς, αλλά είχε πολύ κόσμο στο μέρος του σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Κατάφερε να κερδίσει 3 πολύ κλειστά σετ με τον Ruud, που είχε ένα χαμένο set point στο 1ο σετ και ένα χαμένο set point στο 3ο σετ, ενώ έχασε μόνο 2 games στο 2ο και στο 4ο σετ!

Και αφού δεν κατάφερε να κλείσει το ματς με αυτό τον απολογισμό, ο 22χρονος Νορβηγός, Νο.16 στον κόσμο, το πλήρωσε ακριβά, χάνοντας ακόμα ένα πολύ κλειστό 5ο σετ. Μετά από 4 break points o Davidovich Fokina κατάφερε να κάνει το μοναδικό break του αποφασιστικού σετ στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5.

Στη συνέχεια σέρβιρε για την πρόκριση και χρειάστηκε να σβήσει 4 break points, για να βάλει τέλος στο παιχνίδι στο 5ο του match point και να ολοκληρώσει με ένα μεγάλο game αυτό το μεγάλο ματς, σε 4 ώρες και 35 λεπτά.

Για 1η φορά θα βρεθεί στον 4ο γύρο του Roland Garros o Davidovich Fokina και για 2η σε ένα Grand Slam, μετά το περσινό US Open. Θα αντιμετωπίσει τον Federico Delbonis, που πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ματς και επιβλήθηκε του Fabio Fognini με 6-4, 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots