Σάκκαρη: "Νιώθω πως δεν έχω δείξει ακόμα το καλύτερό μου"

 
Μαρία Σάκκαρη & Γιάννης Στεργίου
Μαρία Σάκκαρη & Γιάννης Στεργίου © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 - 12:45

Η Μαρία Σάκκαρη είναι ευχαριστημένη με τις εμφανίσεις της έως τώρα στο Roland Garros, όμως πιστεύει ότι μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στη συνέχεια.

"To Roland Garros είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη και ελπίζω να τα πάω πολύ καλύτερα αυτές της εβδομάδες. Νιώθω πως ακόμα δεν έχω πιάσει το καλύτερό μου επίπεδο, αλλά παίζω αρκετά καλό τένις στο χώμα. Σέρβιρα καλά σήμερα, έκανα καλές και έξυπνες επιλογές στο σερβίς μου", είπε η Σάκκαρη στην χθεσινή της συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της επί της Jasmine Paolini.

Η 25χρονη Ελληνίδα μίλησε και για την προπόνηση που έκανε με την πρωταθλήτρια του Roland Garros Iga Swiatek, με την οποία έχει μια πολύ καλή σχέση, πριν ξεκινήσει το φετινό τουρνουά.

"Η Iga είναι πολύ νεότερη από μένα, είναι 5 χρόνια μικρότερη, αλλά αυτά που έχει καταφέρει τον τελευταίο χρόνο είναι εξωπραγματικά. Είμαι πολύ χαρούμενη για εκείνη, γιατί είναι ένα αξιαγάπητο κορίτσι και μια πολύ καλή παίκτρια. Πάντα κάνω καλές προπονήσεις μαζί της."

Η Σάκκαρη ρωτήθηκε και για το αν μπορεί να δει τον εαυτό της στους τελικούς γύρους του Roland Garros: "Ξέρω πως δεν απέχω πολύ απ' αυτό το επίπεδο, όμως έχω ακόμα πολύ δρόμο να διανύσω. Φυσικά, δεν μπορώ να σκέφτομαι κάτι τέτοιο όταν είμαστε ακόμα στον 3ο γύρο, αλλά το παιχνίδι μου είναι εκεί. Ειδικά όταν φέρνω και κάτι επιπλέον σ' αυτό, με βοηθάει και μου δίνει αυτοπεποίθηση να κάνω αυτό το βήμα."

Αύριο, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση για τον 4ο γύρο του Roland Garros, απέναντι στη Νο.15 της παγκόσμιας κατάταξης και καλή της φίλη, Elise Mertens. Μια παίκτρια με την οποία έδινε πάντα πολύ δυνατούς αγώνες, με τη Βελγίδα να προηγείται με 4-3 συνολικά στις νίκες στα μεταξύ τους ματς, αλλά τη Σάκκαρη να έχει κερδίσει τα 2 από τα 3 παιχνίδια που έχουν δώσει για το WTA Tour, καθώς και το μοναδικό παιχνίδι που έχουν δώσει στο παρελθόν στο χώμα, στο Ραμπάτ το 2019.

"Είναι μια από τις πιο παλιές φίλες που έχω στο Tour. Γνωριζόμαστε απ' όταν ήμασταν πολύ μικρές. Έχουμε παίξει αρκετές φορές, ειδικά στο ITF Tour. Είναι απίστευτη παίκτρια και πολύ αξιοσέβαστη. Έχει πολύ δύσκολο παιχνίδι, θα είναι σίγουρα μια μάχη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots