Στον 3ο γύρο ο 18χρονος Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Roland Garros / FFT
tn team Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 - 21:44

O 18χρονος Carlos Alcaraz κέρδισε με 3-0 σετ το Νο.28 του ταμπλό, Nikoloz Basilashvili, για να προκριθεί για πρώτη φορά σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης!

Την πολύ εντυπωσιακή του πορεία στο φετινό Roland Garros συνεχίζει ο Carlos Alcaraz,  οποίος κέρδισε τον Nikoloz Basilashvili με 6-4, 6-2, 6-4 και προκρίθηκε σε λιγότερο από 2 ώρες στους "32" του παρισινού Grand Slam.

Ο 18χρονος Ισπανός, ο οποίος έχει 3 νίκες σε 4 αναμετρήσεις best-of-five στην καριέρα του, μπήκε στο Roland Garros μέσα από τα προκριματικά, όπως είχε κάνει και πριν λίγους μήνες στο Australian Open, όπου είχε φτάσει έως τον 2ο γύρο.

Μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να πάρει τα ηνία στο σημερινό ματς με τον Basilashvili, καθώς έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 7ο game του 1ου σετ, για να προηγηθεί με 4-3. Αυτό το break ήταν αρκετό για να του δώσει το 1ο σετ με 6-4, ενώ στη συνέχεια κέρδισε τα 3 πρώτα games του 2ου σετ, στο οποίο δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο.

Και στο 3ο σετ ο ταλαντούχος Ισπανός έκανε πρώτος break και προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2. Ο Basilashvili ισοφάρισε σε 4-4, όμως ο Alcaraz έκανε αμέσως νέο break και ανέκτησε τον έλεγχο, για να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-4, χωρίς να εμφανίσει ίχνος πίεσης.

Επόμενος αντίπαλος για τον Alcaraz, που με τη σημερινή του νίκη εξασφάλισε και μια θέση στο Top 80 της παγκόσμιας κατάταξης, θα είναι ο Jan-Lennard Struff, που πραγματοποιεί μεγάλο τουρνουά μέχρι στιγμής. Ο 31χρονος Γερμανός, αφού απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Andrey Rublev στα 5 σετ, κέρδισε σήμερα τον Facundo Bagnis με 7-5, 7-6 (1), 6-4 και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στους "32" του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots