Δεν είχε χρόνο για χάσιμο η Swiatek!

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Roland Garros / FFT
tn team Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 - 21:21

H Iga Swiatek χρειάστηκε μια μόνο ώρα για να κερδίσει την Rebecca Peterson και να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου στο Roland Garros.

Καμία δυσκολία δεν αντιμετώπισε ούτε σήμερα η Iga Swiatek, η οποία συνέτριψε τη Rebecca Peterson με 6-1, 6-1 σε 61 μόλις λεπτά και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Αυτή ήταν η 7η διαδοχική νίκη στο tour για την 20χρονη Πολωνή και η 9η συνεχόμενη στα γήπεδα του Roland Garros, όπου κατέκτησε τον περσινό Οκτώβριο τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της.

Σε μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση, η Swiatek τελείωσε το ματς με 22 winners και μόλις 12 αβίαστα λάθη, ενώ έσωσε τα 3 από τα 4 break points που αντιμετώπισε και "έσπασε" 6 φορές το σερβίς της Peterson.

Στον 3ο γύρο του παρισινού Grand Slam, η Swiatek θα δώσει ενδεχομένως το πρώτο της δυνατό τεστ στο τουρνουά, καθώς θα αντιμετωπίσει την Anett Kontaveit, Νο.30 στο ταμπλό. Η Εσθονή έκανε πάντως πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση σήμερα, κερδίζοντας την Kristina Mladenovic με 6-2, 6-0.

Νωρίτερα σήμερα, η 17χρονη Cori Gauff επιβλήθηκε της Κινέζας Qiang Wang με 6-3, 7-6 (1) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον 3ο γύρο του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει την Jennifer Brady. Η 26χρονη Αμερικανίδα, φιναλίστ στο Australian Open, έκαμψε την αντίσταση της Fiona Ferro μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με 6-4, 2-6, 7-5.

Τέλος, η Sloane Stephens έβγαλε εκτός τη Νο.9 του ταμπλό Karolina Pliskova, την οποία κέρδισε με 7-5, 6-1, και θα παίξει με μια άλλη Τσέχα στη συνέχεια, την Karolina Muchova, που επικράτησε της Varvara Lepchenko με 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots