Πέρασε το εμπόδιο του Cilic o Federer (vid)

 
Roger Federer
Roger Federer © Cédric Lecocq / FFT
tn team Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 - 19:43

O Roger Federer κέρδισε τον Marin Cilic με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros για 16η φορά στην καριέρα του. Αυτή είναι η 1η φορά που ο Federer κάνει back-to-back νίκες, μετά την επιστροφή του στο tour.

Ο Federer επιβλήθηκε του Cilic με 6-2, 2-6, 7-6 (4), 6-2 έπειτα από 2 ώρες και 35 λεπτά αγώνα στο Philippe Chatrier, για να πάρει το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Roland Garros, για 16η φορά στην καριέρα του.

Ο Federer πέτυχε 16 άσους σήμερα, ενώ συνολικά έβγαλε 47 winners, έχοντας και 27 αβίαστα λάθη. Ο Cilic, αντίθετα, είχε 43 winners, κάνοντας πολλά περισσότερα λάθη από τον Ελβετό, 44.

Ο 39χρονος Ελβετός, έκανε δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι και "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Cilic στο 1ο σετ, για να "ξεφύγει" με 5-1 και να το κατακτήσει με 6-2. Ο Κροάτης ωστόσο απάντησε με ένα γρήγορο break στο 2ο σετ, που τον έβαλε μπροστά με 3-0.

Αργότερα αμφότεροι οι δυο παίκτες έχασαν διπλό break point, o Cilic για το 4-0 και ο Federer αργότερα για το 3-2, με τη διαφορά να παραμένει στο ένα break και το σκορ να γίνεται 4-1 μετά τα πρώτα 5 games. Τελικά ο Cilic έκανε το δεύτερο break στο 8ο game και έκλεισε το 2ο σετ με 6-2.

Στο 3ο σετ ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Cilic τον ισοφάρισε σε 3-3. Τα επόμενα λεπτά ούτε ένας πόντος δεν χάθηκε από τη γραμμή του σερβίς, με τους δυο παίκτες να κερδίζουν από 3 love service games και να οδηγούνται πολύ γρήγορα στο tie-break, όπου ο Federer ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-4.

Ο Federer δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς ούτε στο 4ο σετ, σε αντίθεση με τον Cilic, που θύμισε αρκετά το 1ο σετ. Στο 4ο game έκανε break ο Ελβετός και προηγήθηκε με 3-1, ενώ έκλεισε το ματς με νέο break στο 8ο game για το 6-2, σε κάτι παραπάνω από 2,5 ώρες αγώνα.

Αυτή είναι η 1η φορά που ο Federer κάνει 2 συνεχόμενες νίκες από τον Μάρτιο, όταν επέστρεψε στο tour μετά από τη μεγάλη απουσία 15 περίπου μηνών που έκανε. Θυμίζουμε πως έπαιξε στην Ντόχα, όπου έκανε μια νίκη και μια ήττα. Μετά απουσίασε ξανά για ένα διάστημα δυο μηνών περίπου και επέστρεψε πριν 2 εβδομάδες στη δράση, παίζοντας στη Γενεύη, όπου όμως έχασε στην πρεμιέρα του από τον Pablo Andujar.

Στο Roland Garros, όπου αγωνίζεται για 19η φορά στην καριέρα του και μόλις 2η τα 6 τελευταία χρόνια, κέρδισε μέχρι στιγμής τους Denis Istomin και Marin Cilic, παίζοντας και στα δυο παιχνίδια σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Επόμενος αντίπαλος τώρα για τον Federer θα είναι ο Γερμανός Dominik Koepfer, που παίζει πολύ καλά στο χώμα και κέρδισε νωρίτερα σήμερα τον Taylor Fritz, Νο.30 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2, 3-6, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots