Με Mertens η Σάκκαρη στον 3ο γύρο

 
Elise Mertens
Elise Mertens © Jimmie48 / WTA
tennisnews team Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 - 19:09

Την Elise Mertens, Νο.15 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη.

Μετά από ένα κλειστό παιχνίδι, στο οποίο χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, η Elise Mertens πήρε τη νίκη απέναντι στη Zarina Diyas με 4-6, 6-2, 6-4 και προκρίθηκε στις "32" καλύτερες του Roland Garros.

Θα είναι η 5η διαδοχική παρουσία της 25χρονης Βελγίδας στον 3ο γύρο του Roland Garros, έχοντας αρκετή συνέπεια με τα χωμάτινα τουρνουά στην καριέρα της. Παρόλο που είναι μια επιφάνεια που ταιριάζει στο παιχνίδι της, το καλύτερο τουρνουά που έκανε ποτέ ήταν το Australian Open του 2018, όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Στο παρισινό Slam δεν έχει ξεπεράσει ποτέ από τον 4ο γύρο, όπου έφτασε την ίδια χρονιά.

H Σάκκαρη θυμίζουμε πως δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά και θα παίξει για 3η φορά στον 3ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, με στόχο να προκριθεί για 1η φορά στον 4ο γύρο.

Θα αντιμετωπίσει τη Mertens για 4η φορά στο tour και για 8η συνολικά, αν συμπεριλάβουμε και τα τουρνουά της ITF. Η Βελγίδα έχει κερδίσει τις 4 από τις 7 προηγούμενες (Mertens 4-3), η Ελληνίδα όμως έχει κερδίσει τις 2 από τις 3 tour-level αναμετρήσεις τους (Σάκκαρη 2-1) - που είναι και πιο πρόσφατες, συμπεριλαμβανομένης και της μοναδικής συνάντησής τους στο χώμα, στα προημιτελικά του Ραμπάτ το 2019, όπου είχε κερδίσει με 6-4, 7-6 (2). Και οι δυο νίκες της Mertens στο tour είχαν έρθει στα 3 σετ, με την τελευταία να είναι στο τέλος της σεζόν του 2019, για το WTA Elite Trophy (6-2, 3-6, 6-1).

Ο αγώνας της Σάκκαρη με τη Mertens θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots