Άψογος Nole στον 3ο γύρο (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil / FFT
tn team Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 - 18:52

Έναν πολύ καλό αγώνα έκανε και σήμερα ο Novak Djokovic, που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Pablo Cuevas και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Roland Garros για 16η διαδοχική χρονιά!

Πιστός στο ραντεβού του με τον 3ο γύρο του Roland Garros - απ' όπου δεν έχει απουσιάσει από το 2005 - ο Novak Djokovic, ο οποίος έκανε ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα στο Παρίσι και επιβλήθηκε του Pablo Cuevas με 6-3, 6-2, 6-4.

2 ώρες και 6 λεπτά χρειάστηκε ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου για να "σφραγίσει" την πρόκριση, σε έναν αγώνα που πέτυχε 10 άσους, 32 winners και έκανε 22 αβίαστα λάθη. Ο Cuevas έκανε επίσης καλό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 31 winners και 26 αβίαστα λάθη, ήταν όμως αδύνατο να απειλήσει τον Djokovic.

O Nole κατάφερε να σβήσει τα 8 από τα 9 break points που αντιμετώπισε, παίζοντας το καλύτερό του τένις στις πιο κρίσιμες στιγμές. Το μοναδικό break του Cuevas ήταν και το πρώτο στο ματς, στο 3ο game, για το προβάδισμα του Ουρουγουανού στο 2-1.

Ακολούθησαν 2 break στο 1ο σετ για τον Djokovic, που κέρδισε τα 5 από τα 6 τελευταία games του σετ για να το κερδίσει με 6-3, επιστρέφοντας από το 0-40 στο τελευταίο game.

Στη συνέχεια έκανε 2 break στο σερβίς του αντιπάλου του, ξέφυγε με 4-1 στο 2ο σετ και το έκλεισε στα 8 games, ενώ στο 3ο σετ έκανε νωρίς το break για το 2-0 και ο Cuevas μπορεί να διατήρησε τη διαφορά στο ένα break, δεν κατάφερε όμως να επιστρέψει ξανά στο σετ.

Επόμενος αντίπαλος για τον Djokovic θα είναι ο Ricardas Berankis, ο οποίος κέρδισε λίγο νωρίτερα τον James Duckworth με 7-5, 2-6, 7-6 (4), 6-0. Είναι η πρώτη φορά για τον 30χρονο Λιθουανό που προκρίνεται στον 3ο γύρο του Roland Garros, στην 8η του παρουσία στο παρισινό Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots