Σάκκαρη: "Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 - 21:31

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τις δυσκολίες που κρύβει κάθε πρεμιέρα, μετά τη νίκη της επί της Katarina Zavatska στο Roland Garros, αλλά και για τη συνέχεια του τουρνουά, την οποία βλέπει με αισιοδοξία.

"Ποτέ δεν είναι εύκολος ο 1ος γύρος. Ήξερα ότι απέναντι σε μια παίκτρια που είχε δώσει ήδη τρεις αγώνες, θα ήταν ένα κλειστό παιχνίδι και ειδικά το 1ο σετ. Έπρεπε να μείνω κοντά της, όπως και έκανα. Μετά ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου και ένιωσα καλύτερα το παιχνίδι μου. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο μετά", είπε η Σάκκαρη, στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της επί της Zavatska με 6-4, 6-1.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια διανύει μια πολύ καλή σεζόν μέχρι στιγμής και μπορεί τα τελευταία τουρνουά της σε Μαδρίτη και Ρώμη να μην ήταν τα καλύτερα, όμως νιώθει καλά το παιχνίδι της και είναι αισιόδοξη για τη συνέχεια στο Παρίσι.

"Δεν έπαιξα σπουδαίο τένις στη Ρώμη και στη Μαδρίτη, αλλά ξέρω πως μπορώ να τα πάω καλύτερα. Προπονήθηκα καλά τις τελευταίες μέρες. Στη Ρώμη έκανα ένα διάλειμμα, το οποίο χρειαζόμουν πολύ. Πιστεύω ότι μπορώ να δείξω το σταθερό μου παιχνίδι, θα είμαι καλά."

Το περσινό Roland Garros είχε πραγματοποιηθεί σε πολύ διαφορετικές συνθήκες το φθινόπωρο, εξαιτίας της αρχικής αναβολής του λόγω της πανδημίας. Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν πολύ κοντά στην πρώτη της πρόκριση στον 4ο γύρο σε εκείνο το τουρνουά, αλλά μετά από έναν αγώνα που οι συνθήκες δεν τη βοηθούσαν καθόλου, είχε ηττηθεί από τη Martina Trevisan με 1-6, 7-6 (6), 6-3.

"Οι συνθήκες πέρσι εδώ ήταν άσχημες. Έκανε κρύο και θυμάμαι πως οι μπάλες ήταν καφέ από το νερό και το χώμα. Όσο περισσότερη ζέστη έχει, τόσο το καλύτερο για το παιχνίδι μου. Η αναπήδηση της μπάλας είναι ψηλότερη και η μπάλα είναι γρηγορότερη. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλές παίκτριες που να τους αρέσει να παίζουν σε αργές και βαριές συνθήκες. Το Roland Garros είναι καλύτερο όταν έχει καλό καιρό."

Στον επόμενο αγώνα της στο Παρίσι, η Μαρία θα αντιμετωπίσει την Jasmine Paolini, την οποία θα συναντήσει για πρώτη φορά στο tour, αφού όπως αποκάλυψε την τελευταία φορά που την αντιμετώπισε ήταν πριν μια 15ετία πριν για τα juniors!

"Την τελευταία φορά που παίξαμε ήμουν 11-12 χρονών, πριν πολύ καιρό. Όλοι οι αντίπαλοι εδώ είναι δύσκολοι, το πιστεύω αυτό. Ο καθένας έχει τη δική του δυσκολία. Θα είναι σίγουρα δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Πιστεύω πως μπορώ να παίξω σε καλύτερο επίπεδο, έχω αυτοπεποίθηση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots