100+1 νίκες στο Παρίσι! (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 - 19:49

O Rafael Nadal άνοιξε τις υποχρεώσεις του στο Roland Garros με μια straight sets νίκη επί του Alexei Popyrin και έφτασε τις 101 νίκες σε 103 αναμετρήσεις στο τουρνουά!

Χωρίς απώλειες ξεκίνησε ακόμα μια πορεία του Rafael Nadal στο Roland Garros, με τον "Matador" να επικρατεί με 6-3, 6-2, 7-6 (3) του Alexei Popyrin μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά στο Philippe-Chatrier.

Δεν ήταν και η ευκολότερη πρεμιέρα για τον Rafa, που δυσκολεύτηκε αρκετά στο 1ο και στο 3ο σετ. Μόνο σε ένα game του 1ου σετ βρήκε τρωτά σημεία για τον Popyrin και τα εκμεταλλεύτηκε, δημιουργώντας μόνο ένα break point σε ολόκληρο το σετ και αξιοποιώντας το, για να κάνει το break για το 5-3 και να σερβίρει λίγο αργότερα για το 6-3.

Στο 2ο σετ είχε πιο εύκολο έργο, κάνοντας 2 συνεχόμενα break στο σερβίς του Αυστραλού και κερδίζοντας 4 games στη σειρά για το 4-0, ενώ και στο 3ο σετ δυσκολεύτηκε αρκετά, με τον Popyrin να κάνει πρώτος το break και να περνάει μπροστά με 4-2.

Σε εκείνο το σημείο έπαιζε πολύ καλά ο Αυστραλός και με love service game έφτασε στο 5-2, όμως όταν σέρβιρε για το σετ έχασε μεγάλη ευκαιρία, χάνοντας σε δικά του χτυπήματα δυο set points. Στο 1ο έκανε διπλό λάθος και στο 2ο έχασε ένα smash, με αποτέλεσμα ο Rafa να μείνει στο σετ και να κάνει το break back λίγο αργότερα, μειώνοντας σε 5-4.

Αυτό ήταν καταστροφικό για τον Popyrin, που μπορεί να κατάφερε να μείνει στο σετ, σώζοντας 4 break points για να κάνει το υπέρ του 6-5, όμως στο tie-break έμεινε πίσω με 6-1 και κατάφερε να σβήσει τα 2 πρώτα match points με το σερβίς του, πριν ο Rafa "σφραγίσει" την πρόκριση. 

Στους 28 winners και τα 23 αβίαστα λάθη σταμάτησε ο Rafa, ο οποίος έφτασε τις 101 νίκες στο Roland Garros (101-2). Επίσης έφτασε τις 106 νίκες σε πρεμιέρες του σε χωμάτινα τουρνουά στην καριέρα του, σε 107 αναμετρήσεις (106-1)!

Στον 2ο γύρο του Roland Garros o κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στο χώμα, θα αντιμετωπίσει τον Richard Gasquet, που κέρδισε εύκολα τον Hugo Gaston με 6-1, 6-4, 6-2. Σε 16 μεταξύ τους αγώνες για το tour, ο Gasquet δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε μια φορά τον Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots