Δύσκολες νίκες για Barty και Svitolina (vid)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 - 17:08

Δεν είχαν και τις ευκολότερες πρεμιέρες η Ashleigh Barty και η Elina Svitolina σήμερα στο Roland Garros, ανέβασαν όμως το επίπεδό τους όταν χρειάστηκε και πήραν τα εισιτήρια για τον 2ο γύρο.

Η Ashleigh Barty, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, χρειάστηκε 3ο σετ για να κάμψει την αντίσταση της Bernarda Pera στο Philippe Chatrier, έπειτα από 2 ώρες μάχης, με 6-4, 3-6, 6-2.

Αν και προηγήθηκε με σετ η κορυφαία παίκτρια του κόσμου και πρωταθλήτρια στο Roland Garros το 2019, τα βρήκε σκούρα στη συνέχεια απέναντι στην Αμερικανίδα, που πέτυχε τους διπλάσιους winners σήμερα στο ματς (36 έναντι 18), όμως στο 3ο σετ η Barty πήρε τα 4 τελευταία games και "καθάρισε" την αναμέτρηση.

Η Barty θα περιμένει την αναμέτρηση της Chloe Paquet με τη Magda Linette, για να μάθει ποια παίκτρια θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο.

Η Elina Svitolina δεν ήξερε τι να περιμένει απέναντι στη 17χρονη Oceane Babel, που έκανε το ντεμπούτο το της σε Grand Slam χάρη στη wild card της FFT. Η νεαρή Γαλλίδα χτυπούσε πολύ δυνατά την μπάλα και πέτυχε τους 14 από τους 17 winners της στο 2ο σετ, στο οποίο βρέθηκε μπροστά με 5-2. Όταν όμως τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα η Svitolina ανέβασε το επίπεδό της και κέρδισε τα 5 επόμενα games, για να πάρει τη νίκη με 6-2, 7-5.

Στον 2ο γύρο η Svitolina θα αντιμετωπίσει την Ann Li, που πραγματοποιεί μια πολύ εντυπωσιακή χρονιά. Η 20χρονη Αμερικανίδα αφού έφτασε στον πρώτο τελικό της καριέρας της στο Grampians Trophy στη Μελβούρνη, στον 3ο γύρο του Australian Open και στα ημιτελικά του 250αριού του Μοντερρέι αργότερα, επέστρεψε σήμερα στη δράση για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο και συνέτριψε μέσα σε 46 λεπτά τη Margarita Gasparyan με 6-0, 6-1!

Αν και είχε δύσκολη πρεμιέρα, στον 2ο γύρο χωρίς απώλειες μπήκε η Jennifer Brady, No.13 στο ταμπλό, που κέρδισε την Anastasija Sevastova με 6-3, 6-3. Επόμενη αντίπαλος για την Αμερικανίδα η Fiona Ferro, που χρειάστηκε 3ο σετ αλλά απέκλεισε την qualifier En-shuo Liang, με 6-1, 1-6, 6-4.

Η Ons Jabeur επικράτησε της Yulia Putintseva με 7-5, 6-2 και θα παίξει στη συνέχεια με την Astra Sharma, που κέρδισε την Irina Maria Bara με 7-6 (5), 6-2, ενώ συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις της έδωσε και η Barbora Krejcikova, που κέρδισε την Kristyna Pliskova με 5-7, 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots