Νικηφόρα πρεμιέρα στο Παρίσι η Σάκκαρη (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Roland Garros / FFT
tennisnews team Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 - 13:39

Η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Katarina Zavatska με 2-0 σετ στην πρεμιέρα της στο Roland Garros και προκρίθηκε στον 2ο γύρο.

Το πρώτο βήμα για μια καλή πορεία στο παρισινό Grand Slam πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία αν και βρήκε σθεναρή αντίσταση από την qualifier Katarina Zavatska στο 1ο σετ, την έκαμψε και πήρε τη νίκη με 6-4, 6-1, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Roland Garros.

To 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τη Σάκκαρη να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό, αλλά να καταφέρνει τις πιο κρίσιμες στιγμές να είναι η πιο ουσιαστική παίκτρια στο γήπεδο. Το ματς άνοιξε με 4 break, δυο για κάθε παίκτρια, και η Σάκκαρη ήταν εκείνη που κράτησε πρώτη το σερβίς της και προηγήθηκε με 3-2.

Στη συνέχεια είχε δυο ευκαιρίες για break στο 6ο game και άλλες 3 ευκαιρίες στο 8ο game, όμως η Ουκρανή τις έσωσε όλες και υπερασπίστηκε το σερβίς της για να ισοφαρίσει σε 3-3 και 4-4 αντίστοιχα.

Λίγο μετά είχε τη δική της ευκαιρία να κάνει το break σε πολύ κρίσιμο σημείο, όμως η Σάκκαρη στάθηκε στο ύψος της και ανέτρεψε το 4-4, 15-40, για να κρατήσει το σερβίς της και να προηγηθεί με 5-4. Άσκησε ξανά πίεση στο σερβίς της Zavatska στο 10ο game και τελικά στο 2ο set point της τελείωσε όμορφο τον πόντο με το backhand στην ευθεία και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4, έπειτα από 56 λεπτά μάχης.


Αυτό το σετ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της Μαρίας, που έπαιξε πιο απελευθερωμένα στο 2ο σετ, ενώ συνέχισε να είναι και πιο ουσιαστική στα κρίσιμα σημεία. Αφού έκανε break από το 2ο game, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έσβησε ένα break point και κράτησε το σερβίς της για το 3-0.

Στη συνέχεια έκανε και δεύτερο break για το 4-0 και από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά, με την Zavatska να καταφέρνει μόνο να αποφύγει το bagel μειώνοντας σε 5-1, πριν η Σάκκαρη "σφραγίσει" τη νίκη της στο 7ο game, έπειτα από 1 ώρα και 28 λεπτά παιχνιδιού.


Η Σάκκαρη σίγουρα δε βρέθηκε στην καλύτερή της μέρα σήμερα, τελειώνοντας το παιχνίδι με 16 winners και 32 αβίαστα λάθη, όμως κατάφερε να βρει τις λύσεις απέναντι στη μαχητική και ταλαντούχα 21χρονη Ουκρανή, που κέρδισε 3 αγώνες στα προκριματικά για να φτάσει ως εδώ.

Στον 2ο γύρο του χωμάτινου Grand Slam, η 25χρονη Ελληνίδα, Νο.17 στο ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τη Jasmine Paolini, που κέρδισε τη Stefanie Voegele με 7-5, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots