Thiem: "Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό" (vid)

 
Thiem: "Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό" (vid)
tn team Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 - 12:07

Ο Dominic Thiem ήταν πολύ προβληματισμένος με την εικόνα του μετά την ήττα του από τον Pablo Andujar, εξηγώντας πως το κίνητρό του παραμένει εκεί, όχι όμως και το παιχνίδι του.

"Δεν έχω πρόβλημα με το κίνητρό μου, απλά το παιχνίδι μου δεν ήταν εκεί σήμερα. Έλειπε δύναμη απ' όλα τα χτυπήματά μου, δεν είχαν αρκετή ακρίβεια, δεν κινούμουν αρκετά καλά. Έλειπε κάτι απ' όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού μου. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί από τότε που επέστρεψα στο court, πάνε ήδη δυο μήνες, τα πήγαινα αρκετά καλά στις προπονήσεις. Τα χτυπήματά μου ήταν εκεί, όπως ήταν εκεί και στη Μαδρίτη και στη Ρώμη. Αλλά στη Λυών και εδώ, τα χτυπήματά μου και η κίνησή μου δεν ήταν αντιπροσωπευτικά του πραγματικού εαυτού μου, ενός παίκτη που μπορεί να κερδίσει μεγάλους τίτλους. Δεν είμαι αρκετά καλός αυτή τη στιγμή και είναι δύσκολη κατάσταση", είπε ο Thiem, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Roland Garros.

Και δεν είναι μόνο ο πρόωρος αποκλεισμός, αλλά και ο τρόπος που ήρθε για τον Αυστριακό, 2 φορές φιναλίστ στο Παρίσι, αφού ήταν μπροστά με 2-0 σετ απέναντι στον Pablo Andujar και κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη.

Όπως και ο ίδιος δήλωσε μετά τον αγώνα, ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις στο tour και τις επόμενες μέρες θα αναλύσει καλύτερα τα πράγματα για να δει πως θα μπορέσει να αλλάξει τα πράγματα στη συνέχεια.

"Για πρώτη φορά αντιμετωπίζω μια τέτοια κατάσταση, γιατί σε όλη την καριέρα μου, τα τελευταία 5 με 7 χρόνια είχα ανοδική πορεία. Φυσικά κάποιες φορές μπορεί να έπεφτα από 5 στο 8 στην κατάταξη, αλλά ποτέ δεν είχα ήττες σαν κι αυτή, ειδικά εδώ στο Roland Garros. Να χάνω ενώ ήμουν μπροστά με 2-0 σετ είναι πολύ περίεργο για μένα. Θα πρέπει να το αναλύσω, να σκεφτώ τι πάει λάθος αυτή τη στιγμη και φυσικά να επιστρέψω όσο το δυνατό γρηγορότερα", είπε ο Thiem, ο οποίος ξεκίνησε να πέφτει και να μένει μακριά από τον καλό του εαυτό, μετά την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam τίτλου του στο US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots